Zöld és színes kerti elválasztók: Cserjék, sövények és kúszónövények


Szeretné, ha növényekkel lenne körülvéve kertjében? A kert növényekkel történő elválasztása szórakoztató és hasznos megoldás. Hozza létre saját sövényét kedvenc cserjéi és fái kombinálásával. Már van kerítés vagy kapu a kerthez? Akkor a kúszónövényekkel tud még több színt csempészni kertjébe. Ihletet, tippeket adunk a sövények és kúszónövények ültetéséhez. Itt mindent megtudhat a témáról.

Sövények: erős, zöld színek kombinációja

Nálunk a sövények összes fajtáját megtalálja, minden színben és méretben. A sövények olykor igazán feltűnő mérettel rendelkeznek, tökéletes elültethetők együtt, és kombinálhatók. Ügyeljen rá, hogy milyen fákat és cserjéket választ, mert nem mindegyik használható kerti elválasztóként. Ez attól függ, milyen gyorsan növekednek, illetve, hogy örökzöldek vagy lombhullatók-e. Adunk Önnek néhány ötletet a sövény kialakításához.


A bükk sövény az egyik legismertebb sövényfajta. Vörös vagy zöld bükk sövényt szeretne inkább? Miért nem kombinálja őket a gyönyörű színhatásért? A bükk sövény akár 2-3 méter msgasra is megnőhet, és mindig megtartja leveleit, bár télen bebarnulhat. Mi szabadgyökerű bükk sövényeket kínálunk. Ezek esetében kicsit hosszabb ideig tarthat, amíg kifejlődnek, viszont sokkal erősebbek lesznek.


A ’Columnaris’ kék tűlevelű sövény gyönyörűen mutat a kertben kék-zöld leveleivel. Ez a sövény akár 3 méteresre is megnőhet, így ideális kerti elválasztó. Egy másik előnye, hogy örökzöld tűlevelű cserje, így egész évben gyönyörködhet benne.


Egy másik ismert cserje az Arborvitae (tuja). A ’Smaragd’ nyugati tuja gyönyörű zöld leveleiről kapta nevét. A tuja egyik nagy előnye, hogy egész évben megőrzi csodás zöld színét és leveleit. A tűlevelű lassú növekedésű fajta, így időre van szüksége, amíg teljes sövényként tud funkcionálni.


A bambusz az egyik legnagyobb divat mostanság. A 'Rufa’ bokorbambuszt egyre többet alkalmazzák kerítés helyett. A növény ráadásul ázsiai hangulatot kölcsönöz kertjének. Akár 1,5-2 méteres magasra is megnőhet, és egész évben zöld marad.


A tiszafa az egyetlen tűlevelű ezen a listán. Erőteljes hatást kölcsönöz kertjének. A sövény egész évben vonzó, sötétzöld színű marad, tavasszal pedig vidám, piros bogyókkal kedveskedik nekünk. A tiszafa kitűnő tulajdonságokkal rendelkező növény.


Kúszónövények a kerítések és falak befedésére.

Elgondolkodott már rajta, hogy zöld fallá alakítja kerítését, sufniját, pergoláját vagy falát? A kúszónövények segítségével zölddel és egyéb színekkel egészítheti ki kertjét, a magasan lévő részeken is. Sokaknak gyakran csak a borostyán jut eszébe, ha kúszónövényekről van szó, de számos más növény is tökéletes megoldás erre a célra. Összeállítottunk Önnek egy listát a legjobb kúszónövényekről.


Kezdésnek a jól ismert borostyánt szeretnénk bemutatni. A borostyán azon ritka kúszónövények egyike, amely önállóan feltapad a falra. Csak el kell indítani a megfelelő úton, a többit magától megoldja. Győződjön meg róla, hogy megfelelő felület áll rendelkezésére, amelyre rátapadhat. Ez lehet akár fal, állvány vagy kerítés is. Amíg a borostyánnak elegendő helye van a növekedésre, a növény a fiatalkori fejlődési szakaszban marad, és folyamatosan kúszik tovább. Időről-időre történő dugványozással a növény folyamatosan a fiatalkori fejlődési szakaszban tartható. Amint a borostyán már nem tud mibe kapaszkodni, az időskori fejlődési szakaszba lép.


A lenyűgöző kúszó hortenzia hófehér virágairól ismert. A hortenzia júniustól szeptemberig virágzik. A kúszó hortenzia remekül növekszik falon vagy kerítésen. Gondozása nagyon egyszerű, mert magától megtapad, és nagyon jól érzi magát napos helyen és árnyékban is. Érdekesség: virágzás közben vonzza a méheket és pillangókat.


Az iszalag az egyik leglelkesebb virágzó kúszónövény. Piros, kék, lila rózsaszín és fehér színben is elérhető, de akár kombinálhatja is a különböző színeket. A kúszónövény egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon sokáig gyönyörködhet benne. Márciustól/áprilistól egészen szeptember végéig virágzik. Ezen kívül néhány fajtáján gyapotszerű csomók is megjelennek virágzás után. Az iszalag imádja a napfényt, ezért olyan helyre tegye, ahol egész nap napsütés éri. A növény alsó része azonban legyen árnyékban. A borostyánnal és a kúszó hortenziával ellentétben az iszalagnak segítségre van szüksége a növekedéshez. Használjon drótot vagy kúszónövényekhez való állványt.


A rózsák között számos különböző fajtájút és méretűt ismerünk, és léteznek kúszórózsák is. Nálunk megtalálja a leggyönyörűbb színű kúszórózsákat. Vannak különböző típusú kúszórózsák, például egész évben virágzók és olyan virágok is, amelyek minden évben újra és újra kibújnak.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés