Vonzza kertjébe a gyönyörű pillangókat!

Nincs is annál szebb, amikor a pillangók virágról virágra repkednek a kertben. Szeretne több pillangót vonzani kertjébe? Könnyedén elkészítheti saját pillangóskertjét! Csak ültessen el néhány méh- és pillangóbarát növényt vagy más néven mézelő növényt, melyek világos, színes virágaikkal és pompás illatukkal ellenállhatatlanná teszik kertjét a pillangók számára. Az egyik legjobban ismert pillangóbarát növény a nyáriorgona (Buddleja). A pillangók ezen kívül imádják a napraforgót, a levendulát és a gólyaorrot is. Ezek a növények világos színeikkel mágnesként vonzzák a pillangókat. Jó példa még a pillangókat vonzó növényekre a gyöngyike, a díszhagymák és a kis méretű íriszek. Nincs kertje, de van erkélye? Ne aggódjon, a pillangókat vonzó növények cserépben is könnyedén elültethetők az erkélyen!

Biztonságos menedék a pillangók számára

A pillangók hidegvérű rovarok, amelyek szeretik a biztonságos, védett helyeket, ahol felmelegedhetnek a napon, és erőre kaphatnak, mielőtt tovább röpködnének. Ezért jó ötlet, ha a kertben biztonságos helyeket hozunk létre, ahová a pillangók elbújhatnak a szél és az eső elől, illetve éjjel és a téli időszakban. Ez lehet egy száraz kőfal, egy régi fatönk, néhány gally vagy akár egy kupac bomlásnak indult levél. Nálunk különleges rovarhoteleket is talál a pillangók és méhek számára.

Hernyóból pillangó

A gazdanövények számos pillangó számára lehetőséget biztosítanak a kertben való szaporodásra. Ezek a növények – a legtöbbször vadnövények, mint az ernyővirágzatúak, a bogáncsok és a szegfűszeg bizonyos fajtái – táplálékkal látják el a pillangókat Ha szeretne sokféle pillangókat kertjébe, ültessen el különböző pillangóbarát növényeket.

Vonzza a méheket kertjébe

A méhek beporozzák a növényeket, ezért létfontosságú részei a természetnek. Van ezen kívül egy meglepő, de szintén nagyon fontos szerepük bizonyos termékek előállításában. Mindenki jól tudja, hogy a méhek mézet készítenek, de tudta Ön, hogy a méhviasz sok kozmetikai és gyógyászati termék alapanyaga? A virágport, amit a méhek begyűjtenek a virágokról, számos táplálékkiegészítő készítésekor felhasználják. A méhek tehát nagyon fontos részei életünknek. Sokszor összekeverik őket a darazsakkal, és kiüldözik őket a kertből, pedig a méheket csak a virágok érdeklik, míg a darazsak bármilyen édes dologhoz vonzódnak. A darazsak összességében sokkal agresszívabbak. Segítsen a természetnek, és biztosítson otthont kertjében a méhek számára.

 

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés