Változtassa zölddé az összes helyiséget otthonában

Amikor a növényekre gondolunk, általában csak a kert, az erkély, a terasz vagy a nappali jut eszünkbe. Ha azonban kicsit jobban belegondol, ez butaság, hiszen a növények gyakorlatilag bárhol elhelyezhetők: a hálószobában, a fürdőszobában vagy akár a toalett tetején is. Megmutatjuk Önnek, hogyan varázsolhat egy kis zöld színt otthonának minden helyiségébe, és hogy melyek ehhez a legjobb növények.

Az előszoba

Az előszoba általában az első, amit vendégei meglátnak otthonában. Itt gyakran csak a legfontosabb dolgokat, például a sapkákat, a kabátokat vagy a cipőállványt tároljuk. Miért ne dobhatnánk fel egy növénnyel? Minden alkalommal, amikor hazaér, meleg, zöld fogadtatásban lesz része.

Nagy előszobája van sok üres sarokkal? A ’Camille’ diefenbachia tökéletes választás ezek kitöltésére. Élénk zöld színei az egész helyiséget feldobják. Fontos azonban, hogy a dieffenbachia elegendő mennyiségű fényt kapjon. Kisebb előszobája van, ahova nem sok természetes fény jut? Akkor a pénzlevelű pileát ajánljuk. Fantasztikusan mutat elöl, központi helyen egy állványon. A növény legnagyobb előnye, hogy kedveli az árnyékos helyeket, így tökéletes választás egy sötét előszobába!

A nappali

Itt töltjük időnk nagy részét napközben, ezért talán ez otthonunk legfontosabb helyisége. Éppen ezért fontos, hogy ide olyan növényt válasszunk, ami igazán illik az ízlésünkhöz. Nagy és zöld növényt szeretné, mint a Dracaena? Vagy inkább egy visszafogott, dekoratív orchideában gondolkodik az ablakpárkányra vagy az étkezőasztalra? Ne feledkezzen meg a kevésbé egyértelmű helyekről sem: aggathat növényeket a plafonra is, és kis méretű dzsungelt varázsolhat nappalijának könyvespolcából. Határ a csillagos ég!

Tipp! Az ablak mellett tartja növényét, mert az szereti a fényt? Az ablaknak legalább 20 cm-rel magasabbnak kell lennie, mint a növény, így a növény tetején lévő levelek nem hullanak ki.

A hálószoba

Hálószobájában a legfontosabb szempont a pihenés. Ebbe a helyiségbe remekül illenek a levegőtisztító növények. Eltávolítják és lebontják a levegőben található káros részecskéket (amelyek fejfájást és alvásproblémákat okozhatnak). Ezek a növények vízpárát termelnek, így egy bizonyos fokig szabályozzák a páratartalmat is. A levegőtisztító növények közül az ’Insigne’ Calatheát ajánljuk. Egy ilyen növény nem csak ékes dísze lesz a hálószobának, de életminőségén is javíthat vele.

A fürdőszoba

Az utóbbi években népszerű szokássá vált, hogy növényeket helyezünk el a fürdőszobában, és nem véletlenül. Tegye szebbé fürdőszobáját az ablakpárkányra helyezett, illetve a mosdókagyló vagy a fürdőkád fölé aggatott növényekkel! A célnak tökéletesen megfelel egy nyúlláb páfrány.
Kínálatunkban fürdőszobai növények széles választéka megtalálható, melyek mindegyike imádja a fürdőszobákra jellemző, nagy mértékben párás környezetet. A ’Futura Superba’ anyósnyelv tökéletes választás az ablakpárkányra, és nem mellesleg nagyon egyszerűen gondozható.
Egyedi, zöld bájával üdvözli majd attól a pillanattól kezdve, amikor felébred, egészen addig, amíg aludni tér.

A mosdó

Talán a mosdó az utolsó olyan helyiség, ahol növényekre számít az ember, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ide nem is illenek a növények. Az igazat megvallva, a mosdóban lévő növények öntözéséről könnyű megfeledkezni, és ezt a helyiséget nem éri természetes fény, amire sok növénynek szüksége van. Mi a megoldás? Egy műnövény! A Bakker.com kínálatában számos műnövény megtalálható, amelyek tökéletes megoldást jelentenek, ha szeretne a mosdóból egy kis zöld oázist varázsolni. A Mica mű csüngő pletyka például tökéletesen a plafonra aggatható. Sok hely van a mosdóban? Vegye fontolóra egy Mica műbegónia vásárlását. Ez a színes növény remek választás az ablakpárkányra vagy a mosdókagyló mellé.
Szeretne inkább valódi zöld növényeket? A kaktuszok és pozsgás növények kiváló megoldást jelentenek. Ezek a szívós növények alig vagy egyáltalán nem igényelnek fényt.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés