Top 5 nagyméretű szobanövény

Top 5 nagyméretű szobanövény

A nagy szobanövények tökéletesen kiegészítenek bármely szobát, és még az irodában is jól mutatnak. Használhatók akár természetes térelválasztóként is. Használjon nagyobb szobanövényeket, hogy könnyedén teremtsen valóságos dzsungelhangulatot. Az 5 legnépszerűbb szobanövény viszonylag kevés gondoskodást igényel. Ügyeljen arra, hogy ezeket a nagyobb szobanövényeket ne helyezze el a fűtőtest mellett, mivel ott nem igazán érzik majd jól magukat. Kattintson ide és tekintse meg az öt egyedülálló és egyben legnépszerűbb szobanövényünket.

1. Philodendron 'Xantal' XL

Philodendron 'Xantal' XL

Egy növény, amely úgy néz ki, mint egy zsiráf? Önnek a „Xantal” filodendronra van szüksége. Ez a növény hosszú szárakon nagy leveleket hoz. A „Xantal” 140–150 cm magasra és 110 cm szélesre nőhet meg. Tökéletes az egyik éppen üresen álló sarokba vagy helyre. Ez a trópusi, dél-amerikai növény kedveli a sok nedvességet, ezért mindig tartsa nedvesen a földjét, és időnként permetezze vízzel a leveleit. Helyezze a „Xantalt” napos vagy félárnyékos helyre. Ne feledje: A Philodendron nedve mérgező. Tartsa távol ezt a növényt gyermekektől és háziállatoktól egyaránt. Tipp: Szerezzen be egy magas növényt és tartsa a padlón, vagy vegyen egy alacsonyabbat és helyezze el egy széken, hogy magasabbnak tűnjön.

2. Alokázia zebrina XL — Elefántfül

Alokázia zebrina XL — Elefántfül

Folytatjuk a szafari témát: Egy növény, amely egy zebrára és egy elefántra emlékeztet? Az Alokázia zebrina XL éppen ezt teszi. Ennek a levegőt is tisztító ázsiai szobanövénynek a levelein zebracsíkok láthatók, míg a zöld levelek elefántfülekre emlékeztetnek. A levelek átmérője a dzsungelben 1,5 méteres is lehet, ezért is használják a leveleit esernyőként. Ennek a növénynek a magassága 90–100 cm, amely kiválóan érzi magát egy világos helyen, pl. az ablak mellett. Tartsa nedvesen a földjét, de kerülje a pangó vizet, mivel ez a gyökerek rothadását okozhatja. Gyakran öntözze, de egyszerre csak kevés vizet adjon neki. Hetente egyszer permetezzek a leveleit. Ne feledje: Néha a levelek halványsárga vagy barna színűre váltanak. A növény ezeket természetesen ledobja, de le is vághatja őket, ha zavarja a látvány.

3. Pompás papagájvirág (Strelitzia) 'Nicolai' XL

Pompás papagájvirág (Strelitzia) 'Nicolai' XL

Ez a nagyméretű szobanövény papagájvirág néven is ismert. A 'Nicolai' azonban zöld marad és nem virágzik. Ez a dél-afrikai növény ettől azonban még nem kevésbé különleges. 150 cm-es magasságával és nagy, fényes leveleivel a 'Nicolai' minden szobában valóságos dzsungelhangulatot teremt. Sőt, a 'Nicolai' még a levegőt is tisztítja. Ezt a nagyméretű szobanövényt minden héten öntözze, nyáron kissé többet, mint télen, de kerülje a pangó vizet, mert ez a gyökerek rothadását okozhatja. Időnként permetezze vízzel a leveleit. Ez a napimádó növény szereti a napos helyeket. Ne feledje: E a nagyméretű szobanövény levelei könnyen eltörhetnek. Ez teljesen normális és természetes. Amikor ez megtörténik, egyszerűen csak vágja le őket.

4. Ficus lyrata XL — Lantlevelű fikusz

Ficus lyrata XL — Lantlevelű fikusz

Egy növény, amelynek a levelei úgy néznek ki, mint egy lant? Ez a Ficus Lyrata XL. Ennek a fikusznak a levele ugyanis valóban lantalakú. Ez az afrikai esőerdőből származó növény 120-130 cm magasra nő meg, és minden szobában jól érvényesülő, tökéletes kiegészítő, feltéve, hogy van elég fény a helyiségben. A lantlevelű fikusz az irodában, az ablak közelében is jól érzi magát. Ha többet helyez el egymás mellé, könnyen létrehozhat belőlük egy természetes térelválasztót. A földjét mindig tartsa nedvesen, de soha ne hagyja, hogy ez a szobanövény pangó vízben álljon.

5. S-alakú fikusz dekoratív tartóban

S-alakú fikusz dekoratív tartóban

Végül, de nem utolsósorban. 110-120 cm-es magasságával ez a fikusz egy nagyobb bonsai. Bonsai-t különböző növényekből készülhet. Ez a bonsai a Ficus microcarpa-ból készül, és viszonylag magas, hiszen a bonsai-ok általában egy méternél alacsonyabbak. Ez a fikusz S-alakú és dísztartóval együtt kapható. Tartsa nedvesen a földjét és alkalmanként permetezze a leveleit. A bonsai bármely világos helyiségben jól érvényesül.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés