Öt tipp virághagymákhoz

Szeretné kertjében virágtengerben gyönyörködni tavasszal és nyáron? Ez esetben a virághagymák jelentik a tökéletes megoldást. A lehetőségek végtelen tárháza áll rendelkezésére, így többféle esztétikus színkombinációt hozhat létre kertjében, teraszán vagy erkélyén. Egyes virágok nyáron, mások tavasszal virágzanak. Ha mindkét félét elülteti, az év legnagyobb részében gyönyörködhet a virágokban.
 
Több tippünk van annak biztosítására, hogy a virághagymái beváltsák a hozzájuk fűzött várakozásokat.

1.tipp: A virághagymák elültetésének ideje

A nyáron virágzó hagymákat tavasszal kell elültetni. Fontos, hogy az időjárás megfelelő legyen, azaz hogy ne legyenek éjszakai fagyok. A tavasszal virágzó növények ettől eltérőek. Ezeket a virághagymákat (melyeket gyakran őszi hagymáknak neveznek) az első éjszakai fagy előtt kell elültetni a földbe. Ez az időpont szeptember és december között van. Fontos, hogy a hőmérséklet 10 °C-nál alacsonyabb legyen.

2.tipp: Mi a legjobb módja a virághagymák tárolásának?

Természetesen ajánlott még időben beszerezni a virághagymákat, hogy mikor megfelelő az időpont, rögtön el tudja ültetni őket. Viszont ha még némi időbe kerül, hogy el lehessen ültetni a virághagymákat, fontos, hogy időközben megfelelően tárolja őket. Ügyelni kell arra, hogy a virághagymák száraz és hűvös helyen legyenek tárolva, például garázsban, pincében vagy fészerben. Fontos, hogy ne képződjön penész a virághagymákon a magas páratartalom miatt. Ha ez mégis megtörténik, hagyja, hogy megszáradjanak, majd azonnal ültesse el őket.

3.tipp: Bontakoztassa ki kreativitását és ültessen hagymákat virágcserépbe vagy virágládába

Nem áll sok hely rendelkezésére, de szeretne virágokat a teraszára vagy az erkélyére? Semmi gond, a virághagymákat virágcserépbe vagy virágládába is elültetheti. Válasszon ki egy szép cserepet vagy ládát, töltse meg földdel és ültesse el a virághagymákat.

Még könnyebb, ha egy használatra kész verziót választ; ez esetben azonnal bele tudja helyezni a virághagymákat a virágcserépbe. Használhatja például az 1-2-3 virághagyma lemezt, amely mindössze három lépésben használatra kész – nem hazudtolja meg a nevét!

Megjegyzés: fontos, hogy alulra egy réteg hidroszemcse kerüljön, amely lehetővé teszi a jó vízelvezetést. A virágföldnek e réteg fölé kell kerülnie.

4.tipp: A virághagymákat megfelelő távolságban helyezze el egymástól

A virághagymák ültetésekor fontos tényező, hogy milyen messze ülteti el őket egymástól. Természetesen ügyelni kell arra, hogy a virágoknak elég helyük legyen növekedni, ugyanakkor hogy elég közel legyenek egymáshoz ahhoz, hogy látványos hatást keltsenek. A legjobb elhelyezési távolság az adott virághagyma méretének háromszorosa. Ez biztosítja, hogy a növényeknek elég helyük legyen növekedni. A virághagymák ültetési mélysége meghatározó abból a szempontból, hogy milyen jól növekednek. A virághagymákat magasságuk háromszorosának megfelelő mélységben ültesse el. Így biztos lehet abban, hogy jó úton jár!

5.tipp: Variálja évelő növényekkel

Tényleg van erre lehetőség? Természetesen! A virághagymák tökéletesen kiegészítik az évelő növényeket. A virághagymák (a virághagyma típusától függően) tavasszal és nyáron virágoznak, az évelő növények pedig kitöltik a fennmaradó teret, hogy ősszel és télen ne keletkezzenek üres foltok. Emellett ez a kombináció változatossá teszi az elrendezést.

Megjegyzés: mikor a virághagymákat évelő növények közé ülteti el, ügyeljen arra, hogy a növények között elegendő helyet hagyjon.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés