Tervezze meg kertjét vagy erkélyét, hogy nyáron felhőtlenül élvezhesse!

Jön a tavasz! Eljött az ideje, hogy újra kimerészkedjünk, és munkához lássunk! Újra ültethetünk az erkélyen és a kertben, és gyönyörködhetünk a legszebb növényekben és virágokban tavasszal, nyáron, és akár ősszel is. A tavasz kulcsfontosságú időszak a korai zöld növények és színek szempontjából, és azt is ilyenkor kell eldöntenünk, milyen kertet vagy erkélyt szeretnénk a nyárra. Például újra el kell ültetnünk a nyáron virágzó növényeket. Ha elolvasta a kert előkészítéséről szóló cikkünket, már tudja, hogy most kell felkészülnie a tavaszra. Már előkészítette erkélyét vagy kertjét az ültetési idényre? Akkor a következő lépés, hogy megtervezze, hova milyen növényt szeretne ültetni. Segítségre van szüksége mindehhez? Nem gond. Tippjeink segítségével saját tervet készíthet kertjéhez vagy erkélyéhez.

Első lépés: Döntse el, hová szeretne ültetni

Számos különböző módon elrendezheti a zöld növényeket és színeket a kültéri helyeken. Legyen szó egy kis kertről vagy egy negyedik emeleti erkélyről a belvárosban, mindig megvannak a lehetőségek a kültéri hely elrendezésére. Ennek érdekében meg kell tervezni, hogy hova milyen növényeket vagy virághagymákat szeretne ültetni, és fel kell mérni a rendelkezésre álló helyet. Az alábbi lehetőségeket és méreteket kell megfontolnia.

 • Nagyon fontos: a rendelkezésre álló hely négyzetméterben.
 • Ez a kertben található szegélyekre is vonatkozik.
 • Lehetőségek és hely a cserepek számára az erkélyen, a kertben vagy az előkertben. A virághagymák vagy növények ültetésekor fontos tudni, hány literes az adott cserép. Így tudni fogja, hány virághagymát ültethet a cserépbe és mekkora lehet a növény maximális mérete.
 • Magasság, ha kisebb felület áll rendelkezésre az ültetéshez, például ültetőcserepek korláton való elhelyezésekor.
 • Közösségi virágágyak olyan utcákban, melyek karbantartását esetleg nem a helyi önkormányzat végzi. Ezeket a helyeket kidíszíthetjük egyénileg választott virághagymáikkal.

Az ültetéshez rendelkezésre álló felület nagyon fontos ahhoz, hogy tudjuk, hány virághagymát és növényt vásároljunk. A virághagymák és az évelők ültetése mellett a kertből füves pázsitot is varázsolhatunk. Még a kerítést is szeretné kicsit színesebbé tenni? Cserélje le egy gyönyörű zöld sövényre! A lehetőségek tárháza végtelen. Még akár virágos kosarakat is aggathat rá.

Második lépés: Határozza meg Ön saját erkélye vagy kertje stílusát!

Ha elhatározta, mely területeket szeretné beültetni, következhet az Önhöz leginkább illő stílus kiválasztása! Mediterrán kert egzotikus hangulattal vagy egyszerű, letisztult ázsiai stílus? A világos színeket kedveli, vagy szeretne inkább nyugodt környezetet a kültérre? Ezek nagyon fontos kérdések. Van már elképzelése a stílusról? Akkor elkezdheti megkeresni a hozzáillő termékeket. A szín és a stílus mellett fontos azt is tudni, mennyi napfényre van szüksége a növényeknek. Olyan helyen lakik, ahol a növények leginkább árnyékos helyen vannak? Akkor olyan növényeket válasszon, amelyeknek a növekedéséhez nincs szükség nagy mennyiségű napfényre.

Harmadik lépés: Milyen kerti szerszámokra van szüksége?

Könnyítse meg helyzetét a megfelelő kerti szerszámok használatával. Készítettünk egy listát az ajánlott szerszámokról.

 1. Csak virághagymákat szeretne ültetni? Akkor a Gardena virághagyma-ültető a tökéletes választás! Helyezze a virághagymát a virághagyma-ültetőbe – az egyszerűen használható mélységmérővel tudni fogja, hogy pontosan hogyan kell elültetnie a virághagymát. Nagyon hasznos eszköz, hiszen a virághagymákat mindig nagy mennyiségben ültetjük.
 2. Végül alkalmazza speciális, virághagymákhoz való virágföldünket, amely körülbelül 60 napig látja el tápanyaggal a virághagymákat. A speciális virágföld használatával a virágok erősebbek lesznek.
 3. Szeretné Ön végezni a piszkos munkát? Az ültetőkanál segítségével sokkal egyszerűbben elültetheti a virághagymákat és növényeket.
 4. Nem szeretné összekoszolni kezeit ültetés közben? Kerti kesztyűinkkel ez könnyedén megoldható. A higiéniai előnyök mellett a kesztyűk csúszásgátló anyagból készültek, ezért megkönnyítik a munkát, mert a kerti szerszámok így nem csúsznak ki a kezéből.
 5. A tavasz fontos időszak, mert ilyenkor kell megmetszenünk a legtöbb növényt, fát és sövényt. Vásároljon metszőollót a munka megkönnyítéséhez! A metszéshez mindent megtalál a Bakker.com oldalon.
 6. Szeretne inkább egy elektromos sövényvágót, mert túl magas a sövény? Tőlünk egyszerűen és gyorsan rendelhet egyet házhozszállítással.
 7. Kert helyett inkább az erkélyre ültetne? Nálunk ehhez is megtalálja a tökéletes készletet az összes tavasszal szükséges szerszámmal.

 

 

Határozott elképzelése van arról, hogy mit szeretne tavaszra vásárolni? Rendelje meg a kívánt termékeket online a Bakker.com weboldalon. Gondoskodunk a termékek házhozszállításáról. Így Ön azonnal élvezheti az első napsugarakat, és előkészítheti kertjét, erkélyét vagy teraszát a nyárra.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés