Terasz és erkély

Alakítsa át teraszát vagy erkélyét szemrevaló és egyedi kertté! A megfelelő terasszal és erkéllyel egész évben tökéletes kerti hangulatot teremthet. Nem számít, hogy a terasza vagy az erkélye milyen irányba néz, bármikor csodás édenkertté változtathatja! Csupán zsebkendőnyi terasza vagy erkélye van? Nem probléma! Felejtsd el az alapterületet - a csillagos ég a határ. Hozzon létre vertikális kertet! Ha éjszaka is szeretné élvezni terasz- vagy erkélykertjét, válasszon hozzá egy szép kültéri lámpát vagy egy fűtőelemet. Mindkettő melegen tartja és jól megvilágítja majd a dolgokat.

Észak

Mindig is azt gondolta, hogy sosem lehet kertje, mert a terasza vagy az erkélye észak felé néz? Ez egyáltalán nem igaz! Rengeteg növény van, amelyek szívesen élnének az Ön által biztosított helyiség árnyékában. A gyöngyvirág, a szívvirág, a hortenzia és az olyan gyönyörű cserjék, mint a japán juhar és a rhododendron, szeretik az árnyékot. A kaukázusi varjúháj egy színpompás talajtakaró növény, amely fényt visz az árnyékba. Több mint elegendő növény létezik ahhoz, hogy teraszát vagy erkélyét a közel és távol legszebb északra néző kertté alakítsa.

Figyelem: Ha cserépbe ültet, ügyeljen arra, hogy a felesleges víz könnyen elfolyhasson a tartóból. Ha a talaj túl hosszú ideig marad nedves, a gyökerek rohadni kezdenek, és a növény könnyen elpusztulhat. Mindig ellenőrizze, hogy lyukas-e az ültetőedények alja, és ha nem azok, lyukassza ki őket, hogy elfolyhasson a növények alól a felesleges víz.

Kelet

Egy keletre néző erkély vagy terasz reggelente túlcsordul a napfénytől. Tökéletes az olyan növények számára, amelyek egyaránt szeretik az árnyékot és a napot! Van épp elég olyan gyönyörű virág, amely szereti a napsugarak melegét, de miért ne tenne próbát néhány gyönyörű gyümölcsfával vagy citrusfélével is? Hiszen szüret idején csak odalép hozzájuk és leszedheti a saját maga által „megtermelt” gyümölcsöket!

Tipp: Ezeknek a növényeknek sok nedvességre van szükségük a megfelelő fejlődéshez. Használjon nagy virágtartókat, hogy megóvja a növényeket a gyors kiszáradástól. Legjobb, ha műanyag vagy mázas cserépedényeket használ.

Dél

A déli fekvésű teraszok és erkélyek rengeteg napfényt kapnak. A következő napbarát növények mind készen állnak arra, hogy sokat napozzanak! A dáliák szeretnek a napban fürdeni, valószínűleg azért, mert Mexikóban őshonos növények. A vidám petúnia is kötelező választás, sőt, akár rózsát is ültethet. Egyszerű ezeket a növényeket cserépben tartani. Valamint csakúgy, mint a kelet felé néző terasz- vagy erkélykertek esetében, ide is tökéletesen illenek a gyümölcsfák és citrusfélék. Tekintse meg napbarát növényeink teljes választékát.

Figyelem: rendszeresen öntözze ezeket a növényeket, néha akár naponta kétszer is. A kisebb cserepekben tartott virágok és növények gyorsabban kiszáradnak, mint a nagyobb tartókba ültetett társaik. A víz elpárolgásának megakadályozása érdekében legjobb, ha műanyag vagy mázas ültetőedényt használ.

Nyugat

Ha erkélye vagy terasza nyugatra néz, akkor délutántól egészen estig sok napfényt kap. Újabb tökéletes lehetőség az árnyékot és napot egyaránt kedvelő növények keverésére. Ha nem túl szeles a választott helyiség, akkor bármilyen növényt választhat. Amennyiben azonban az Ön erkélyét vagy a teraszát inkább erősebb szél éri, akkor jobb, ha robusztusabb, erősebb és a talajhoz közelebb álló növényeket választ. A harangvirág nagyszerű választás, akárcsak az olyan robusztus gyümölcsbokrok, mint az áfonya. Javasoljuk, hogy nagyobb, szélesebb tartókat válasszon. Ezek ugyanis kevésbé valószínű, hogy felborulnak vagy dülöngélnek majd az erősebb szélben.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés