Műnövények: ha nincs érzéke a növényekhez

Lassan beköszönt a tavasz, azzal együtt pedig a virághagymák szezonja. Nemcsak az őszi virághagymák bújnak ki a földből, hogy felfedjék színeiket és illataikat, de a tavaszi hagymák elültetésének is itt az ideje, hogy kertje, tornáca vagy erkélye nyárra virágillatban ússzon. Ebben a cikkben mindent megtalál, amit a virághagymákról tudni érdemes – kezdve az ültetésüktől a számos különböző lehetőségen át, amit ezek a különleges virághagymák kínálnak.

Jó tudni: a tavaszi és az őszi virághagymák közötti különbség

A legtöbbünk tudja, hogy az őszi virághagymák tavasszal bújnak elő. Ilyenek például az olyan népszerű virágok, mint a tulipán, a jácint és a nárcisz. Ezeket a virághagymákat az őszi hónapokban ültetjük el, hogy a téli fagy után tavasszal kivirágozzanak.

Hallott már azonban a tavaszi virághagymákról? A nevük mindent elmond. Ezeket a virághagymákat tavasszal kell a földbe ültetni egy kemény, fagyos tél után. Más hőmérsékletre van szükségük a növekedésre, és néhány hónap elteltével, nyáron bukkannak elő.

Mikor ültessem el a nyáron virágzó virágokat?

Ha szeretne nyárra virágokban pompázó kertet, tornácot vagy erkélyt, ültesse el ezeket a nyári virágzású virághagymákat február vége és május vége között. Figyeljen oda az időjárásra, mert ezek a hagymák addig nem kerülhetnek a talajba, amíg a téli fagy teljesen el nem múlt. Máskülönben elfagyhatnak. Ha túl lelkes volt, és elfagytak a hagymái, próbálja lefedni őket buborékfóliával. Ezeket a nyári hagymákat még korábban is elültetheti egy cserépbe. Ha fagy várható, egy időre vigye be a virágcserepet a házba.

Tavaszi hagymák ültetése lépésről lépésre

 1. Amint eltervezte, hova szeretné ültetni a hagymákat, és a nap első sugarai beragyognak az ablakon, természetes, hogy szeretné máris a kertjét szépítgetni. De hogyan kell egyáltalán elültetni a nyári virágzású hagymákat? Van néhány tippünk az Ön számára!
 2. Ültesse a hagymákat napos helyre. A legtöbb nyári virágzású hagyma sok napsütést igényel, valamint jobban növekszik és több virágot hoz, ha elegendő napfény éri.
 3. Mielőtt nekilátna felásni a kertjét, gondosan tervezze meg az ültetés helyét, hogy milyen távolságra legyenek egymástól a hagymák, és milyen mélyre kerüljenek a talajba. Áshat egy nagy gödröt, amelyet később feltölthet virágfölddel, vagy készíthet több kis lyukat is az egyes hagymáknak. Tovább könnyíthet a dolgán, ha speciális virághagyma-ültetőt használ. Gondosan távolítsa el a gyomokat és a keményebb rögöket a talajból.
 4. Használjon külön a virághagymákhoz való virágföldet a kertjében. Az RHP-tanúsítvánnyal ellátott virágföld a legjobb választás. Ez a virágföld vegyszerektől és patogénektől mentes.
 5. Helyezze a hagymákat a kúpos felükkel felfelé a talajba, hogy a felszín felé növekedhessenek. Néha látható egy kis hajtás, ám néha nehéz meghatározni, melyik fele a teteje. Helyezze a hagymát a kerek vagy a hegyes végével felfelé a talajba.
 6. Ha a hagymák elültetése után fagy, takarja le azokat gondosan valamilyen szigetelő anyaggal. A cserepeket lefedheti például buborékfóliával. A nagyobb felületeket takarja le kertészkedéshez használatos takaróanyaggal.
 7. Ha néhány napig nem esik, adjon elegendő vizet a hagymáknak. A víz különösen az elültetés utáni kezdeti szakaszban fontos, hogy a gyökérrendszer fejlődésnek indulhasson. Fontos, hogy a fölösleges víz el tudjon folyni, ha a hagymákat cserépbe ültette. Ha túl sok víz marad a cserépben, a gyökerek elrothadnak.

Melyik tavaszi hagymákat ajánljuk?

Díszcsorba (Liatris)

Ez a pompás növény könnyen felismerhető lándzsa formájú virágzatáról. A lila csoda júniustól szeptemberig virágzik. Olyan növényt keres, amely a kertjébe vonzza a méheket és a pillangókat? A díszcsorba lesz a jó választás! Mi csak úgy hívjuk: a porzómágnes. A díszcsorbát a kertbe vagy cserépbe is ültetheti, de akár vágott virágként is használható. A Bakker hagymákként vagy szegélyként ültethető csomagban is árulja a növényt.

Kardvirágok

Az igazi napimádóink. Ültesse őket ragyogóan napos vagy más meleg helyre. A kardvirágokat a legkülönfélébb színváltozatokban kínáljuk. Fehér, piros, sárga vagy lila – engedje szabadjára a fantáziáját! A harang alakú virágok júliustól szeptemberig nyílnak, de néha akár egészen októberig is. A dongók és a méhek a kardvirágok nagy rajongói, így szívesen gyűjtögetnek majd az Ön kertjében.

Fréziák

A tavasz nem csak a színpompás, de az illatos virágokról is szól. A fréziáktól csodálatosan illatozik majd kertje. Ültethet fréziát a pázsitra vagy virágcserépbe is. Nyáron júliustól szeptemberig élvezheti látványukat és illatukat.

Dáliák

Számos formában és méretben kaphatók. Különböző színekben és virágformákban is kínáljuk őket. A dáliák különösen sokáig képesek virágozni, feltéve, ha megmetszik őket. A dáliák akár az első fagyig is virágozhatnak. Képzelje csak el, akár júniustól novemberig gyönyörködhet dáliáiban!

Tudta, hogy...

 • Különleges virághagyma-csomagokat is árulunk? Ezekben méret, illat és szín szerint összeválogatott, különböző típusú tavaszi virághagymákat talál. Így nem kell azon tanakodnia, milyen hagymákat válogasson és ültessen egymás mellé. Kínálatunkat itt találja.
 • Némely elhalt virághagyma vonzza a pillangókat? Ezt a termékadatok között feltüntetjük.
 • Organikus virághagymákat is vásárolhat? Ezeket vegyszerektől és műtrágyától mentes közegben termesztjük. Kínálatunkban organikus virághagymákat is talál.
 • Virághagymák vásárlásakor mindig keresse a minőséget biztosító jelzést. A Bakker.com weboldalán kínált minden virághagyma „Holland Selection”-tanúsítvánnyal és „A” minőségi jelzéssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a minőségük, a tisztaságuk, a színük, a méretük és az egészségük a lehető legjobb. A Bakker.com weboldalán megtalálja a létező legnagyobb virághagymákat is, amelyek nagyobb és ellenállóbb virágokat hoznak. A com 100%-os garanciát vállalnak minden virághagyma növekedésére és virágzására.
  Szeretne további információt kapni a Bakker.com minőségével kapcsolatban? Tudjon meg többet weboldalunkon.
 • Azért nagyszerű ötlet online rendelni virághagymákat, mert azokat közvetlenül azelőtt csomagoljuk be (frissen!), mielőtt házhoz szállítanánk Önnek. Már készen is állnak az elültetésre!

Szeretné kertjét, tornácát vagy erkélyét tavaszi virághagymákkal díszíteni? Tekintse meg kínálatunk széles választékát.

Miután egész nyáron át élvezhette a tavaszi virághagymák szépségét, beköszönt az őszi hagymák ideje. Szeretne többet megtudni? Olvasson a témáról a weboldalunkon.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés