Organikus növények és virághagymák

Mindig azon van, hogy besegítsen egy kicsit a természetnek? Akkor az organikusan termesztett növények és virágok tökéletes megoldást jelentenek Önnek. Mik az előnyei ezeknek az organikus növényeknek és virághagymáknak? Hogyan ismerheti fel őket? Itt mindent megtudhat a témáról.

Organikusan termesztett növények és virághagymák – mit is jelent ez?

A zöld nem mindig jelent automatikusan organikus termesztést? A növények mindig jót tesznek a természetnek, nem igaz? Azonban különbség van a termesztésük módjában. Ha organikus növényeket termesztünk, tilos növényvédőszereket és műtrágyát használni. Az ilyen szerek helyett organikus műtrágyák és rovarok segítségével lehet kordában tartani a kártevőket és betegségeket. A gyomlálás kézzel vagy speciális eszközökkel történik, hogy a növények ne sérüljenek. Ily módon a talaj vegyszerektől mentes marad, ami hasznára válik a talajnak és az ökoszisztéma változatosságának.

Hogyan ismerhetők fel az organikusan termesztett növények és virághagymák?

Európában az „organikus” kifejezést törvény védi. Ez azt jelenti, hogy nem minden termelő vagy beszállító állíthatja azt, hogy növényei vagy virághagymái organikusan termesztettek. Minden országban független szervezetek felelnek az organikus termékek minősítéséért. Azoknak a termelőknek, akik szeretnék, hogy termékeik megkapják az organikus minősítést, meg kell felelniük e szervezetek szigorú követelményeinek. Ráadásul a viszonteladóknak és webáruházaknak szintén rendelkezniük kell a minősítéssel ahhoz, hogy organikus termékekkel kereskedjenek. Ha a termelő vagy viszonteladó megkapja ezt a tanúsítványt, akkor használhatja az organikus termékekre vonatkozó európai minőségi jelzést. Ezt fent láthatja.

Organikus termékeket értékesítő webáruházként a Bakker.com nemrég szerezte meg a SKAL-tanúsítványt. A SKAL felel az „organikus termékek minősítéséért” Hollandiában. Termékkínálatunkban organikus virághagymákat, organikus gyümölcsöket és fűszernövényeket, organikus kerti növényeket és organikus szobanövényeket talál. Feltétlenül ügyeljen tehát az európai minőségi jelzésre.

Organikusan termesztett gyümölcsök és fűszernövények

Az organikus fűszernövények és gyümölcsök nemcsak rendkívül ízletesek, hanem egészségesek is. Ugyanis az ilyen fűszernövények és gyümölcsök fogyasztásakor nem visz növényvédőszereket a szervezetébe. Ráadásul több tápanyag marad a fűszernövényekben és gyümölcsökben, mivel nem használnak növényvédőszereket az ilyen növények termesztése során. Az organikus termesztés egyik hátránya, hogy egy kicsit hosszadalmasabb. Azonban az ízek így jobban kialakulnak. Próbálja ki Ön is! Vessen egy pillantást organikus gyümölcscserjéinkre, gyümölcsfáinkra és fűszernövényeinkre.

 

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés