Orchideák: a nappali színpompás díszei

Orchidea a nappaliban

Az orchideák minden otthon és helyiség csodálatos díszei lehetnek. Szinte mindenki ismeri ezeket a gyönyörű növényeket színes, olykor illatos virágaikkal, a növények különleges jellemzőiről azonban talán sokan még nem hallottak. Tudta Ön, hogy ezek a gyönyörű növények egytől-egyig speciális tulajdonságokkal rendelkeznek, és hogy különleges gondozást igényelnek? Mi minden fontos tudnivalót elmondunk Önnek ezekről a pompás, színes növényekről.

A legkülönlegesebb orchideák

különleges orchidea

Minden orchideának megvannak az egyedi, különleges tulajdonságai. A leghíresebb nemzetség a Phalaenopsis (lepkeorchidea) – ezek legalább három hónapon keresztül virágzanak, az év során akár többször is. A lepkeorchidea különlegességét a szárak száma (átlagosan kettő), a bimbók mennyisége, a virágok egyedi mintázata, a növény magassága és a virágok mérete egyaránt igazolja. A Bakker-hu.com-on extra nagy méretű lepkeorchideákat kínálunk, például a rózsaszínű lepkeorchideát. Ezek magassága akár a 80 cm-t (!) is elérheti, miközben egy átlagos lepkeorchidea csak 60 cm-esre nő. Ráadásul a lepkeorchidea minden nálunk megtalálható fajtája több bimbóval rendelkezik az átlagosnál.

Nálunk a lepkeorchideán kívül számos más különleges orchideát is megtalál. Ha szeretne otthonába egy gyönyörű növényt, ezeket a fajtákat mindenképpen érdemes megfontolnia:

  1. Szeretné még több színt otthonába? Akkor Önnek a Dendrobium Nobile orchideára (jeles vesszőskosbor) van szüksége! Ez a gyönyörű orchidea az egész szára mentén virágzik. Rózsaszín, fekete? Vagy különböző színek kombinációja? Válassza ki ízlése szerint!
  2. Szeretne otthonába csodás illatot és néhány gyönyörű színt varázsolni? A Miltonia és a Bratonia orchidea tökéletes választás! Az orchideák kellemes illatát és színes virágait egész nap élvezheti.
  3. A Sa-Nook Dendrobium Thaiföldről származik, és számos színben elérhető. Szeretne ázsiai hangulatot otthonába? Akkor ez az orchidea tökéletes lesz.

Az orchideák gondozása

gondozó orchidea

Az orchideák csodálatos, színes leveleikről ismertek. Van néhány szempont, amit figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy a legjobbat hozhassuk ki ezekből az érzékeny virágokból. Először is fontos, hogy a megfelelő virágföldet válasszuk orchideánknak. Tudta, hogy létezik speciális virágföld orchideák számára? Ha nem, ne aggódjon – nem Ön az egyetlen! A virágtulajdonosok csupán 10%-a választ növényei számára megfelelő virágföldet. A megfelelő virágföld és tápoldat segítségével az orchideáján több virág fejlődik, és a növényt hosszabb ideig elkerülik a betegségek is.

Íme az orchideák elültetésének folyamata lépésről lépésre:

Tegyen egy réteg anyaggranulátumot egy tiszta cserépbe. Az anyaggranulátum megtámasztja a gyökereket, és a vízelvezetésről is gondoskodik. Helyezzen virágföldet a granulátum fölé. Azt javasoljuk, RHP címkével ellátott, orchideákhoz való virágföldet használjon. Ez a virágföld vegyszerektől és patogénektől mentes. Az orchidea gyökereinek sok levegőre van szüksége. Ezért a speciális, orchideákhoz való virágföld fakérget tartalmaz – a fakéreg különösen levegős szerkezetet biztosít. Nem megfelelő virágföldben a gyökerek hamar barnává válhatnak, sőt, akár meg is rothadhatnak. Mielőtt elültetné az orchideát a cserépbe, távolítsa el az összes száraz, sérült gyökeret a növényről, és rövid ideig mártsa vízbe az ép gyökereket. Végül helyezze az orchideát a cserépbe, adjon hozzá még egy kis virágföldet és óvatosan nyomkodja le.

Ezután természetesen nagyon fontos, hogy az orchideát a megfelelő gondozásban részesítse. Mártsa az orchidea cserepét hetente egyszer rövid ideig vízbe – az orchideák nem kedvelik, ha gyökereik vizesek. A megfelelő gondozáshoz a trágyázás is nagyon fontos, mégis csupán a növénytulajdonosok 20%-a alkalmaz műtrágyát. Az orchideákhoz való virágföld nagyjából 60 napra elegendő tápanyagot tartalmaz – ezt követően az orchideáknak kéthetente egyszer tápoldatra vagy műtrágyára van szükségük. Ezek segítségével az orchideáján több hajtás fejlődik, a növény pedig hosszabb ideig egészséges marad.

Tuti tipp: Szeretné felgyorsítani orchideája növekedését? Helyezze a növényt kiemelten hideg helyre – a túlélési ösztön hatására az orchidea gyorsabban kibújik a földből.

A minőség létfontosságú

Növényeink minősége létfontosságú számunkra, és ez természetesen orchideáinkra és érvényes. Termelőinkkel közösen választjuk ki a különböző növényeket, melyek hosszú éveken át ékes díszei lesznek otthonának. Ezt bizonyítja a növények mérete, a bimbók mennyisége, a szárak száma és a levelek szerkezete is, és egyben ez a meghatározó különbség a mi orchideáink és a bevásárlóközpontokban, kertészeti központokban kapható orchideák között.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés