Melyik szobanövény illik Önhöz a leginkább?

A fotoszintézis során a növények felszívják a szén-dioxidot és felszabadítják az oxigént, így a növények az emberek tökéletes társai. Ha tehát szobanövényeket vásárol otthonába, az valóban növeli a lakóhelye oxigénszintjét. Ezen felül a szobanövények élénkítik a környezetüket, akár a hálószobában, a konyhában, egy ablakpárkányon, vagy akár a télikertben helyezi el őket. De hogyan biztosíthatja, hogy a növények ne pusztuljanak el, amíg Ön hazaér? Nos, ne aggódjon – kiválasztottunk Önnek néhány olyan növényt, amelyek rendkívül igénytelenek, segítenek a levegő tisztításában és nem utolsósorban otthona felvidításában. Amennyiben Ön egy kicsit merészebb és úgy érzi, jó érzéke van a növényekhez, akkor talán Önnek valók nagyobb méretű, ún. statement szobanövényeink. Rendelje meg otthona növénytársát a Bakker.com webáruházából.

Szobanövények

Minden szobanövénynek megvannak a maga igényei – míg az egyik szereti a napos helyeket, addig a másik inkább az árnyékos sarkokat részesíti előnyben. A jó hír az, hogy az otthona nagyjából bármely pontjára könnyedén találhat megfelelő szobanövényt. A Bakkernél 350 különböző szobanövény közül választhat. A Bakker.com mindenki számára tartogat valamit.

A kaktuszok családja

A kaktusztartás nem bonyolult dolog; A kaktuszok valamennyi szobanövény közül a legszívósabbak. Száraz és meleg körülmények között érzik jól magukat, így (betartva néhány egyszerű szabályt) garantált a növekedésük.

  • Erős fény - főleg télen
  • Meleg légkör
  • Tavasszal és nyáron öntözze, amikor a földje kiszáradt. Télen hagyja abba az öntözést.

Meg fog lepődni, mennyire változatosak a kaktuszok családjába tartozó növények. A virágok, a dekoratív tüskék és az élénk színek által minden kaktusz egyedi darab.

Ugyan nem kaktusz, de éppen olyan igénytelen – az anyósnyelv (Szanszeviéria). Ez egy beltéri növény, amely ismét reneszánszát éli. Szereti a sok napfényt és a meleget. Magáért beszél, hogy t. k. az anyósnyelvet tartják „az év kollégiumi szobanövényének”!

Tipp! Ismer valakit, aki épp most költözik a diákszállásra? Nos, a kaktusz tökéletes szobanövény lehet számára! Még jobb, ha egy kis kaktuszcsoportot választunk neki – hiszen a kaktuszcsalád nagyszerű blikkfang lesz az illető új szobájában. 

Nagyobb méretű, ún. statement szobanövények

A statement növények általában magasabbak és terebélyesebbek, mint a hagyományos szobanövények. A statement növények mind nagyobb méretű szobanövények, amelyek egyszerűen nem hiányozhatnak otthonából, így például a Yucca. Általában erősebbek, mint a kisebb típusok, de óvatosan kell őket öntözni, és – ami a legfontosabb – valóban drámai hatással lehetnek a belső terekre.

Tipp! Tartsa a napfényt lehetőleg a növények felett. Ha meg akarja akadályozni, hogy a növénykorona csupasszá váljon és a növény lehullassa a leveleit, akkor ügyeljen arra, hogy az ablak legalább 20 cm-rel magasabban legyen, mint a növényei.

Stílusos szobanövények

Mindannyian szeretjük azt hinni, hogy divatosak vagyunk, de vajon hogyan érhetjük el azt a stílusos megjelenést, amit a magazinokban láthatunk? Nos, az alábbi szobanövényekkel valódi divatdiktátorrá válhat:

Tipp! Valami igazán különlegeset keres? Tekintse meg az agancspáfrányt, egy régivágású szobanövényt, amely napjainkban ismét divatba jött.

A levegő tisztításának természetes módja

Az Air so Pure légtisztító szobanövények hozzájárulnak az egészséges oxigénszint eléréséhez és a levegő tisztításához. Az Air so Pure légtisztító szobanövények hasznos tulajdonsága, hogy elnyelik a levegőben lévő káros részecskéket, és cserébe oxigént bocsátanak ki. Az Air so Pure légtisztító szobanövények egy további előnye, hogy növelik a környezetük nedvességtartalmát.

Tipp! Helyezzen el egy ilyen növényt egy szép kaspóban az asztalán. Jó hatással van a koncentrációra!

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés