Kertészkedés 2.0: Az évelők és a nyári hagymások kombinálása

Van már elképzelése, hogy mit fog ültetni, amikor megérkezik a tavasz? Az „Ültessen virághagymákat tavasszal = nyáron virágtengerré változik a kertje!” cikkünkben bemutattuk a nyári hagymás virágok alkalmazásának minden apró részletét. Tudta, hogy a nyári hagymás virágokat más növényekkel is kombinálhatja? Más hagymásokkal, például hagymás és gumós növényekkel, vagy hagymásokkal és évelőkkel? Mutatunk néhány példát.

Mit a legjobb ültetni és hova?

Mielőtt nekiállna a virághagymák és évelők ültetésének, meg kell terveznie a kertje vagy szegélyágyása pontos elrendezését. A nyári hagymásoknak sok napfényre van szükségük, ezt szem előtt kell tartani, és fontos a különböző növénymagasságok megfelelő összeállítása is. A magasabbra növő növények és virágokat hátrébb, a kisebbeket pedig előre kell elhelyezni, hogy szép fokozatos legyen az ágyás, és minden növény és virág megfelelően érvényesüljön. Ha nem tudja, hogy milyen magasra nőnek a virágok a hagymákból, nézze meg a részleteket a csomagoláson.
És ne feledje, hogy a megfelelő távolságra ültesse őket. A hagymák csak később fognak virágozni, a növények pedig nőnek és terjeszkednek, ezért ügyelni kell, hogy nem legyenek nagyon egymás útjában.

Keverje őket bátran!

Van olyan kedvenc virága, amelyet tényleg azonnal szeretne látni, ahogy kilép a házból? Vagy van inkább a különböző virágokból és növényekből álló keverékeket szereti, amelyek vidám hatást nyújtanak? Van néhány ötletünk arra, hogyan érhet el kreatív kombinációkat:

  • A 'Hello Summer!' virághagymáink tökéletesek, ha egy adott színt szeretne látni a kertjében. Minden csomagban négy különböző virághagyma-típus van, így különböző virágokat láthat majd a kertben, mindet a kedvenc színében. Ezek tökéletesek a szegélyágyáshoz, mivel a 'Hello Summer!' csomag körülbelül két négyzetmétert fed le.
  • Ha szeret pillangókat és méheket látni a kertben, akkor a pillangókat vonzó csomagjaink tökéletesek az Ön számára! Például a 'Butterfly' csomagunk, amely Liatris, Gladiolus és Sparaxis gumók keverékét tartalmazza. Ezek virágok gyakran magukhoz csábítják a pillangókat és a méheket. Így egy természetes kertet élvezhet, különböző színű virágokkal. Ez a csomag körülbelül három négyzetmétert fed le.
  • Az évelők és a virághagymák kombinálása nagyszerű ötlet! A virágok színeit kombinálhatja az évelők dominánsabb zöldjével. Egyik javaslatunk az Agapanthus és a Verbena kombinálása.

Évelők: a kinti területe alapvető elemei

Az évelők olyan növények, amelyek minden évben újra virágoznak, így egész évben a kertben hagyhatja őket. A virágaik, a leveleik és az ágaik elhalhatnak, de tavasszal újból kihajt a növény. Egyes növények ősszel igényelnek metszést, mások csak a tavasz előtt.

Az évelőket szabadgyökeres formában szállítjuk, a növények gyökerei szabadon vannak. Ez azt jelenti, hogy a növény már virágzott egy évet, és nyugalmi állapotban termeltük ki. Ezáltal a gyökerek extra erősek, így ezek a növények újból virágozni fognak a következő nyáron, miután elülteti őket a kertjébe. A Bakker.com oldalon a szabadgyökeres növények széles választékát kínáljuk.

Ha évelőket keres a kertjébe, mindenképpen nézze meg az alábbi népszerű választásokat:

  • A bazsarózsák népszerűek a kertbarátok között. Piros, rózsaszín, lila és fehér: mindezeket összekeverve egyetlen nagy színes ünneppé változtatja a kertjét. És a bazsarózsáink extra nagyok, hogy még gyönyörűbb legyen a látvány.
  • Az afrikai szerelemvirág vagy Agapanthus egy kis afrikai hangulatot visz a kertbe, erkélyre vagy teraszra. A kék/fehér mixünk tökéletes például egy gyönyörű kaspóval. Az afrikai szerelemvirág júliustól szeptemberig virágzik, ellenálló és minden évben újból megjelenik.
  • Termessze meg a saját földieprét a Fragaria 'Lambada', az egyik földieper-növényünk segítségével. A gyümölcsei híresek az édes ízükről, a növény pedig ültethető kertbe vagy növényládába az erkélyen vagy teraszon. Miután májusban és júniusban véget ér a virágzási időszak, egyszerűen csak le kell szednie a földiepreket és már élvezheti is a csodálatos ízüket.

A weboldalunkon számos évelőt kínálunk; egyszerűen megrendelheti őket online és azokat egyenesen az otthonába szállítjuk. Tekintse meg a weboldalunkon kínálat széles választékot!

 

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés