Hogyan ápolhatja a lehető legjobban a szobanövényeit

A szobanövények fiatalokhoz és idősekhez egyaránt passzolnak. Mindenki örömét leli bennük. A szobanövények ápolása olykor mégis problémát jelenthet. Mennyi vizet kell kapniuk a növényeinek? Kevés vagy sok fényben érzi jól magát a szobanövénye? Itt minden fontosat megtalál.

A növényápolás a virágfölddel kezdődik

Tudta például, hogy a növénytulajdonosok mindössze 10%-a használ a növénye számára megfelelő virágföldet? A megfelelő virágföld használata fontos a szobanövények növekedése és egészsége szempontjából. A szobanövényekhez összeállított virágföld jó vízkezelést biztosít, aminek köszönhetően a növények kevésbé gyorsan száradnak ki. Ezenkívül mentes a kórokozóktól, és 60 napra elegendő tápanyagot tartalmaz. Egyes szobanövényekhez, mint amilyenek az orchideák, létezik speciális virágföld, amely a leginkább megfelel ezen növénytípus igényeinek.

Használja a növények számára ideális tápanyagot

A növényeknek az emberekhez hasonlóan evésre és ivásra van szükségük a túléléshez és a növekedéshez. A legtöbb szobanövényt csak akkor öntözik, amikor a föld száraz. Ezt érezheti, ha az ujját a földbe dugja. A szobanövények előnyben részesítik az alacsony mésztartalmú vagy az esővizet. Gyakran elegendő hetente egyszer öntözni. Ügyeljen arra, hogy ne maradjon túl sok víz a cserépben, mert úgy a növény megfulladhat. Figyelem: a szobanövények télen kevesebb vizet igényelnek.

Tipp: Rendszeresen elfelejti megöntözni a növényeit? Ebben az esetben az Elho vízadagoló ideális megoldást jelenthet az Ön számára. Ez a megfelelő vízmennyiséggel látja el növényét.

A növények táplálékaként használhat műtrágyákat. A virágföld legtöbbször körülbelül 60 napra elegendő tápanyagot tartalmaz. Ezután javasoljuk, hogy kéthetente adjon tápanyagot a növénynek. De ezt csak a növekedési és virágzási időszakban tegye.

 

 

Fény — se túl kevés, se túl sok

A legfontosabb tipp, amit adhatunk, hogy ügyeljen a szobanövények elhelyezésére. Sok szobanövénynek van szüksége napfényre, mégsem helyezhetők a tűző napra. Ha a szobanövények túl sokáig vannak a napon vagy túl közel kerülnek az ablakhoz, az égési sérüléseket okozhat. Figyelem: Minden növény más. A kaktuszok és a pozsgások jelentik a kivételt ez alól a szabály alól. Ezek a növények kedvelik a tűző napsugárzást, és hozzá vannak szokva az extrém körülményekhez.

Szobanövények átültetése

Túlnőtt a szobanövénye a cserép szélén? Eljött az ideje az átültetésnek. A szobanövények átültetéséhez a legjobb a kora tavaszi időszak. Gyorsan növő növénye van? Ültesse át minden tavasszal. Kevésbé gyorsan növő növényeket elegendő 2-3 évente átültetni. Hogy kell átültetni egy szobanövényt? Az alábbiakban elolvashatja a teendőket lépésről-lépésre.

  1. Győződjön meg arról, hogy rendelkezésére áll a régi cserépnél legalább 1 mérettel nagyobb belső és díszcserép. A szobanövények általában a sok helyet kedvelik. Ezért nem gond, ha a cserép túl nagy.
  2. Helyezzen a belső cserépbe egy nagyobb, törött cserépdarabot, hogy a kifolyó nyílás ne tömődhessen el.
  3. Erre helyezzen egy rétegnyi apróbb cserépdarabot vagy hidrogolyót az optimális vízkezelés érdekében. Így kisebb a valószínűsége, hogy a szobanövény gyökerei vízrétegben állnak.
  4. Most behelyezheti az új cserépbe a szobanövényt a gyökérlabdával.
  5. Ezután töltse meg a cserepet virágfölddel, és szükség szerint öntözze meg a szobanövényt.

Át szeretné ültetni szobanövényét, és új virágcserépre lenne szüksége? Fedezze fel virágcserép-választékunkat.

 

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés