Futónövények: 2020-ban is a legkelendőbb zöld trend

Annyira zsúfolt az otthona, hogy lehetetlen helyet szorítani egy új szobanövénynek? Lehet, hogy így tűnik, de némi zöld mindenhová elfér! Szerintünk némi zöldnek mindenhol van helye, ott is, ahol nem várná. Zöld futónövényekre gondolt már? A zöld futónövények divatba jöttek az elmúlt években, és ez 2020-ban is biztosan így marad. A 2020-ban divat a futónövényeket magas könyvszekrényekre, polcokra vagy speciális kaspókba helyezni. Változtassa dzsungellé otthonát a legszebb futónövényeinkkel. Hogyan? Szívesen elmondjuk a legfontosabb tudnivalókat ezekről a növényekről.

A futónövények melletti legfontosabb érvek

A futónövény nagyon sok előnnyel jár. Felsoroltuk az összes előnyt, így képet alkothat arról, hogy milyen nagyszerűek ezek a növények valójában. Először is a futónövényeket sok helyre teheti. Az aggófű (Senecio) kiválóan alkalmas arra, hogy az ablak függessze. Képzeljen el például egy futónövényt egy magas könyvespolcon, az ablakpárkányon, vagy egy különleges függő kaspóban. Gondoskodjon arról, hogy a növényeknek legyen elég helye a függeszkedéshez.

Függő kedvenceink nemcsak kis helységekben, hanem nagy (gyakran) üres helységekben is szívesen látott vendégek. Nagy irodában dolgozik, és nem szeretnék hallani az iroda másik felében folyó beszéd zaját? Akkor a futónövények jelentik a megoldást. A futónövények akusztikus hatásúak, és megakadályozzák a zajok visszhangzását az irodában. Ezenkívül a növények boldoggá tesznek, és jó hatással vannak a stressz ellen. A Bakkernél emiatt nagyon sok a zöld.

Ráadásul ezek a növények nagyon természetes hatásúak, és egyszerűen remekül mutatnak. A futónövények igazi városi dzsungel érzését keltik. Kombináljon mindenféle futónövényt, vagy keverje őket más szobanövényekkel. A liánokba mindenesetre azért ne kapaszkodjon bele.

A legfontosabb tippek az otthoni futónövényekhez

  1. A futónövény ápolása már a felakasztással megkezdődik. Feltétlenül stabil kampóval erősítse a futónövényt a mennyezetre, különösen akkor, ha nehéz kaspót választ.
  2. Gondolja meg jól, hogy milyen kaspót használ a futónövény felakasztására. Nemcsak a kaspó külseje és súlya fontos, hanem az is, hogy miként használják. A növényeket rendszerint lyukakkal ellátott műanyag cserépben szállítjuk. Ennek megvan az oka. A felesleges víz ugyanis így távozik megfelelően. Állítsa a cserepet a függő kaspóba, így egyszerre lesz funkcionális és szép.
  3. A zöld növényt olyan magasra akassza fel, ahol még biztonsággal eléri. Ha olyan magasra akasztja fel, ahol csak létráról éri el, akkor fennáll a veszélye annak, hogy elfelejti vagy kihagyja az öntözést. Ezenkívül fontos, hogy tapintással ellenőrizni tudja a föld nedvességét, és meg tudja állapítani, hogy mikor kell vizet adnia a növénynek. Ha a növény magasról, a mennyezetről függ, akkor megoldás lehet egy könnyen kiakasztható kaspó kampó.
  4. Vegye figyelembe, hogy a meleg levegő felfelé áramlik. Minél magasabban lóg, vagy áll a futónövény, annál hamarabb kiszárad a földje, és annál gyakrabban kell vizet adni a növények.
  5. Ügyeljen arra, hogy hová akasztja fel vagy állítja a növényt. A futónövények eltérő mennyiségű fényt igényelnek az optimális virágzáshoz. Ezért már a zöld futónövény megrendelése előtt gondolja át, hogy hová fogja állítani, és hogy mennyi természetes fény éri az adott helyet.

2020-as slágerünk

  • A gyöngyfüzér vagy zöldborsólevelű szenéció egy vidám növény, amelynek a levelei kisebb-nagyobb borsóhoz hasonlítanak. Ne feledje azonban: Ez a közkedvelt növény nagyon hosszúra megnőhet. Több zöldborsólevelű szenéciót szeretne? Nem gond! A zöldborsólevelű szenéció könnyen szaporítható. Vágja vagy törje le a zöldborsólevelű szenéció egy ágát, és hagyja kiszáradni. Amikor az ág egy idő után kellően kiszáradt, távolítsa el az alsó leveleket a szárról, és ültesse őket nedves földbe. A növény néhány hét után gyökereket ereszt.
  • A szégyenlősvirág futónövény, például a ‘Japhrolepis’ eredetileg az ázsiai esőerdőkből származik, és csodálatosan szépen virágzó növény. Lazacrózsaszínű virágaival és világoszöld leveleivel szép, színpompás jelenség az otthonában.
  • Mi a véleménye a futónövényként nevelhető szobaborostyánról? Felfelé és lefelé egyaránt nőhet. A szobaborostyán jellegzetességét a telt zöld, ötszögletű levelek alkotják. Emellett a növény légtisztító hatású, és nem igényel sok fényt. A szobaborostyán ezáltal tökéletes növény arra, hogy valamivel több zöldet vigyen az irodába vagy vendégszobába.
  • Több zöldet és színt szeretne az otthonába? Akkor a pletyka az ideális futónövény az ön számára. Zöld és ibolyakék leveleivel a pletyka minden helyiségben figyelemreméltó jelenség.
  • Újra nagy divat a páfrány! Ezek a légtisztító növények különböző formákban, méretekben és zöld árnyalatokban kaphatók. Minden páfrány levélzetének stílusa egyedi. Mivel a páfrány kedveli a magas páratartalmat, ideális növény a fürdőszobába vagy a konyhába. Emiatt „nagy visszatérő” növénynek is nevezzük!

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés