Frissítések Corona

   

Működik a Bakker.com?

Igen, minden osztályunk nyitva van, és a holland kormány által bevezetett korlátozásokkal összhangban működik. Ez azt jelenti, hogy minden megelőző intézkedést alkalmazunk, és követjük az RIVM (Holland Országos Közegészségügyi és Környezetvédelmi Intézet) és a WHO (Egészségügyi Világszervezet) által kiadott iránymutatásokat. Vagyis extra tisztítást végzünk, és fertőtlenítjük raktárainkat, személyzeti szobáinkat és szállítójárműveinket. 

Az összes megrendelés kézbesítése folyamatban van?

Igen, a megrendelés nyugtázása után e-mailben visszaigazolást kap. Ha ezt nem kapta meg, ellenőrizze a levélszemét mappát. Ha megrendelését bármilyen okból nem tudjuk teljesíteni, erről azonnal értesítést kap e-mailben. 

Fontos! A zöld növények iránti óriási kereslet és a fuvarozóinknál jelentkező fokozott nyomás miatt a megrendelése késhet. Mindent megteszünk, hogy a megrendelését a lehető leggyorsabban szállítsuk Önnek házhoz - és (ami még fontosabb) – hogy a csomagja tartalma a lehető legfrissebb legyen. Amint a megrendelése elhagyta a raktárunkat, e-mailben üzenetet küldünk Önnek.

Lehetséges-e a termékek szállítása Hollandiából?

A legutóbbi holland kormányrendelet szerint az áruk mozgására nem érvényesítettek korlátozást. Ezért továbbra is minden terméket kiszállítunk az ügyfelek által megadott címre.

A szállítást végző cégek vállalják a kiszállítást?

A szállítmányozó vállalatok, amelyekkel együtt dolgozunk, mind működnek és megfelelnek a biztonsági követelményeknek. Ha a helyzet a nemzeti vagy helyi hatóságok által bevezetett szigorúbb intézkedések miatt változik, e-mailben tájékoztatjuk Önt.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés