Ellenőrzőlista: Készítse fel kertjét, tornácát, (tető)teraszát vagy erkélyét a télre!

Ahogy csökken a hőmérséklet, egyre több időt tölt otthonában. Azonban most kell a kertet, a tornácot, a (tető)teraszt vagy erkélyt előkészíteni a télre. Gondoljon a kertjében élő növényekre és állatokra. Természetesen a tavakról szem feledkezhet meg a téli fagyok miatt. A Bakker téli ellenőrzőlistájával megbizonyosodhat arról, hogy az igazán hideg idő beállta előtt minden szükséges előkészületet megtett.Text

Téli felkészülés” ellenőrzőlista

1. Az utolsó ültetés a tél előtt

Az ősz remek lehetőséget biztosít a kertben töltött időre és a természet megismerésére. Az időszak tökéletes az olyan növények ültetésére, mint a rózsák, gyümölcsfák és cserjék. A fákat mindenképpen el kell ültetni a fagyok előtt. Így a gyökereknek és törzseknek lehetősége van megerősödni a tél beköszönte előtt. Tavasszal csak ámuldozni fog a csodás eredményektől. A fák tovább virágoznak és gyorsabban nőnek. A tavasszal virágzó hagymákat az első fagy előtt kell elültetni. Többek között a tulipánok, nárciszok és jácintok tartoznak a tavaszi virágok közé. Kombinálja kedvenc virágait a színpompás tavaszi látványért!

2. Metszés

Metszésre az egész év során szükség van, ez alól az ősz sem képez kivételt. Néhány növényt tél előtt meg kell metszeni, különben a növény elhalhat a dermesztő hideg miatt. Rendkívül fontos a rózsák, (gyümölcstermő) cserjék és fák metszése. Feltétlenül olvassa el a Bakker weboldalán, hogy mennyire kell visszametszeni a növényeket. Egyes cserjéket a földig vissza kell metszeni, míg mások megtarthatják az ágaikat. A virágzó növények ültetésekor ügyeljen az elszáradt virágok levágására.

3. A növények védelme a fagy ellen

Számos kerti növény és virághagyma érzékeny a hidegre. Ez azt jelenti, hogy védelmet igényelnek a fagyos időszakokban. Azokat a növényeket, amelyek nem képesek ellenállni a fagynak, lássa el egy védőburkolattal. A cserepes növények esetében tökéletes megoldás a buborékfólia. Emellett beviheti otthonába ezeket a virágcserepeket, hogy kellemes melegben vészeljék át a telet. Ennek köszönhetően hosszú ideig gyönyörködhet a szobanövényeiben. A talajba vagy a szegélybe ültetett évelőket buborékfóliával vagy védőburkolattal ellátni. Ezekhez a növényekhez használjon komposztot vagy trágya és tőzeg keverékét.

4. További öntözés és átültetés

Öntözze meg az újonnan ültetett növényeket, a sövényeket és a tűlevelűeket az első fagy előtt. Ez biztosítja, hogy elegendő vizük legyen, és ne fagyjanak keményre. Azok a növények, amelyek extra helyet igényelnek, most átültethetők. Minden cserje és évelő új helyre ültethető. A fák átültetése nem ajánlott. A törzs nehezen fog gyökeret verni az új helyen, ezért a fa túlélési esélye roppant alacsony. Mindig gondoskodjon az extra öntözésről az ültetést követően. Az átültetés jelentős erőfeszítést igényel a cserjék és évelők esetében. Füvesített kertje van? Lássa el a fű gyökereit extra oxigénnel apró lyukak ásásával a földbe. Ennek hatására jobban fog nőni a gyep tavasszal.

5. A kert rendezése

Senki sem szereti a gyomokat. Rontják az összképet, nem beszélve arról, hogy nem a legegyszerűbb feladatról van szó. Ezért a legjobb erre sort keríteni a tél beállta előtt. Így tavasszal nem kell annyit gyomlálnia. A lehullott leveleket különféle módokon használhatja. Mindenekelőtt szigetelő talajtakarító rétegként hagyhatja a kevésbé téltűrő növények számára. Egy másik lehetőség az, hogy a levelekből komposztot készít. Vagy készítsen gyönyörű dekorációkat otthonához, például őszi koszorút vagy más dísztárgyakat. Szóval használja fel a leveleket, ne végezzék a szemetesben!

6. Vízcsapok és tavak

A tavaknak mindig jelentős figyelmet igényelnek. A téli felkészülés nem okoz gondot, ha naprakész a karbantartással. Távolítsa el az úszó leveleket a tóból, és vágja vissza az összes növényt a tó partján. Ez megakadályozza a levelek rothadását a vízben. Annak elkerülése érdekében, hogy a levelek a tóba hulljanak, az ősz folyamán helyezzen hálót a tó fölé. Halak élnek a tavában? Amennyiben igen, győződjön meg arról, hogy a tó egy részén soha ne legyen jég. Ez biztosítja, hogy a halak elegendő oxigént kapjanak. Szeretné részletesen megtudni, hogyan kell felkészíteni a tavat a télre? Ebben az esetben vessen egy pillantást a Bakker tavakra vonatkozó téli ellenőrzőlistájára.

Ne felejtse el elzárni a kültéri csapokat, hogy megakadályozza a csövek fagyását vagy repedését. A csövekben lévő víz fagyás közben kitágul, ami a csövek repedését okozhatja.

Téli lények

A kertben élő állatok kellemes érzést keltenek, és hozzájárulnak, hogy valódi édenkertet alakítson ki. Télen menedéket kell nyújtania nekik. Ne vigye be őket otthonába, hanem alakítson ki nekik egyet a kertben. Például helyezzen el egy madárházat az egyik fán, vagy alakítson ki egy rovarhotelt a kültéri asztalok valamelyikén. Hagyjon kint olyan finomságokat a madaraknak és a mókusoknak, mint a magvak vagy egy kis szalonna.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés