Beltéri virághagymák

Beltéri virághagymák

A beltéri virághagymák bezárják a kört, és lehetővé teszik számunkra, hogy egész évben élvezhessük pompájukat. Annak érdekében, hogy a virághagymák virágozzanak, először hideghatásra van szükségük. Ezt a hideghatást úgy szimulálhatja, ha sötét helyen tartja őket 3 hónapig, állandó, 9 °C fokos hőmérsékleten.

Ne felejtse el jól megöntözni az elültetett növényeket. Ez ösztönzi majd őket a növekedésre, amint pedig elkezdenek kihajtani a hagymák, meleg helyre teheti őket, ahol virágozhatnak. Sok virághagyma tartható akár a lakásban is ezzel a módszerrel. A piacon kaphatók olyan virághagymák, amelyeket kifejezetten a beltéri virágzásra készítettek elő. Ez azt jelenti, hogy a hagymáknak csupán 10 hétre van szüksége a virágzáshoz, így Ön már a karácsonyi szezonban élvezheti a „Brilliant Star” tulipánnal (piros), a Crocus purpurea „Grandiflora” virágaival (lila), valamint a holland és a többvirágú, rózsaszínű, piros, fehér és kék jácinttal teli tálcákat, dézsákat és kosarakat. Még könnyebb lesz a dolga az édes illatú „Paperwhite” nárcisszal (fehér) és a sárga 'Grand Soleil d' Or ' nárcisszal. Ezeket azonnal a nappaliban is hagyhatja közvetlenül az elültetésüket követően.

Régen a jácintokat speciális, vízzel teli üvegedényekben termesztették. Így minden nap megfigyelhető, hogyan nőnek a gyökerek a tiszta vízben. Korszerűbb és nagyon dekoratív hatást érhet el, ha másféle virághagymákat is növeszt egy négyszögletű üvegtartályban, egy vázában vagy akár egy viharlámpában. Hagyhatja a gyökereket akár mohában is növekedni. Vagy próbálja meg a kiválasztott hagymák gyökereit kagylóhéjban vagy kavicságyon tartani, nem pedig a megszokott virágföldben. Mindkettővel különleges hatást érhet el.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés