Ajánlások

Az alábbiakban a leggyakrabban feltett kérdések szerepelnek

Hogyan ültessem el és gondozzam a növényeimet?

Ha körülnéz a webáruházunkban, valamennyi termék mellett talál leírást arra vonatkozóan, hogy az adott terméket hogyan ültetheti el és gondozhatja a legmegfelelőbben, illetve arról, hogy egy adott terméknek van-e különleges tulajdonsága.

Mit tegyek, ha nem tudom azonnal elültetni az átvett termékeket?

  1. A legjobb, ha a növényeket közvetlenül az átvételt követően elülteti, de ha ez nem lehetséges, nem probléma. A szabadgyökeres növények csomagolását bontsa ki. A gyökérrendszert száraz és fagymentes helyen tárolja.
  2. A szabadgyökeres fák és cserjék egy hűvös, világos, napfénytől védett helyiségben tárolhatók. Ezeket rendszerint vízmegtartó csomagolásban szállítják házhoz, hogy megőrizzék nedves állapotukat. Ha a terméket nedvesen tartó párnákkal szállítjuk, akkor a termék ideiglenesen jól tárolható, de a párnát előtte vízbe kell meríteni, hogy nedves legyen.
  3. A virághagymák és gumók a saját csomagolásukban fagymentes környezetben tárolhatók. A legjobb azonban, ha a termékeket a kézhezvételt követően a lehető leghamarabb elülteti. 

Mit jelent, ha a növényem csak leveleket hoz?

Lehetséges okok:

  • A növény nem elég érett (a növény életciklusát tekintve). A gyümölcsfák sem teremnek azonnal gyümölcsöt. Legyen tekintettel arra, hogy például az almafák csak 2-4 évet követően teremnek gyümölcsöt.
  • A növény ismert lassú növekedéséről.
  • A három legfontosabb tápanyag összetétele a talajban, a komposztban vagy a műtrágyákban nincs egyensúlyban. A jó műtrágya/növénytáp káliumban gazdag. 

Meglocsoljam a virághagymákat az elültetésüket követően?

Igen, mert az öntözés biztosítja, hogy a növény körös-körül megfelelően érintkezhessen a talajjal. Az öntözéssel továbbá eltávolíthatja az ültetéskor keletkezett légbuborékokat is. Figyelem: A virághagymák télen nem szeretik a nedves, nehéz talajt.

Nem szerepel a listában az Ön által feltenni kívánt kérdés? Segítségre és/vagy tanácsra van szüksége? Akkor látogasson el kerti tanácsadó oldalainkra, vagy lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolat.hu@bakker.com címen, vagy a 06 23 802 693-as telefonszámon.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés