Adatkezelési tájékoztató

Üdvözöljük Adatvédelmi és a sütik használatára vonatkozó nyilatkozatunk oldalán! Ismertetjük, hogy a Bakker International B.V. hogyan kezeli az online shop ügyfeleinek és látogatóinak adatait.

Az adatkezelés célja egyfelől az Ön megrendeléseinek feldolgozása, másfelől az, hogy továbbra is ellássuk Önt információkkal a termékeinkről és szolgáltatásainkról. Ez az Ön katalógusból és/vagy a weboldalon keresztül történő vásárlásain, valamint az online shopban használt sütiken alapszik. Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogyan gyakorolhatja jogszabályon alapuló jogait.

Az adatkezelő a Bakker.com

Az adatkezelő a Bakker International B.V., a továbbiakban: „Bakker.com”. Cím: Meer en Duin 1, 2163 HA Lisse, Hollandia. Az adatvédelmi ügyekkel kapcsolatos kérdések és panaszok számára rendelkezésre álló külön e-mail címünk: adatvedelem.hu@bakker.com. Telefonon is hívhat bennünket a 06 23 802 693 számon. A Bakker.com a lehető legrövidebb időn belül segítséget szeretne nyújtani Önnek, ha kérdése vagy panasza van. Kivételes esetekben ez akár két vagy három hétig is eltarthat.

Mikor és milyen célból kezel a Bakker.com személyes adatokat?

A Bakker.com az általános adatvédelmi rendeletben foglalt három jogcímen kezel személyes adatokat, ezek a következők:

  1. szerződés teljesítése;
  2. jogos (vállalati) érdek vagy
  3. az Ön hozzájárulásával.

A személyes adatok körébe tartozhat az Ön neve, címe, postai irányítószáma, tartózkodási helye és a kommunikációhoz szükséges egyéb adatok. Emellett a vásárlásokkal, visszaküldéssel, fizetéssel és a személyes érdeklődéssel kapcsolatos információk is ide tartoznak.

1.) Szerződés teljesítésén alapuló adatkezelés esetei:

  • Szolgáltatásaink nyújtása és azok pénzügyi teljesítése érdekében, például amikor Ön megvásárolja termékeinket és/vagy igénybe veszi szolgáltatásainkat.
  • Jótállási kötelezettségeink teljesítése érdekében.
  • A Bakker.com-on kínált termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdések és/vagy panaszok megválaszolása, valamint az esetlegesen felmerülő jogviták kezelése és rendezése céljából. A kapcsolattartás szolgáltatásaink minőségének értékelésére és javítására, valamint képzés, coaching és értékelés céljára is használható.
  • A Bakker.com-mal történő kapcsolatfelvétel céljából. Telefonon, e-mailben, chatfelületen, a közösségi médiában, kapcsolatfelvételi űrlap(ok)on, felmérések, nyereményjátékok és (panel)vizsgálatok útján. Vagy amikor Ön online bejelentkezik a fiókjába.

2.) Jogos érdeken alapuló és a mindennapi ügyfélkapcsolat támogatása céljából végzett adatkezelés:

  • Azért, hogy tájékoztassuk Önt (új) termékekről és/vagy szolgáltatásokról. Ez a következő kommunikációs csatornákon keresztül történhet:
    • online shop
    • katalógus
    • ügyfélszolgálat
    • kampányok a közösségi médiában
    • vagy fogyasztási cikkek hirdetőitől. Az információszolgáltatás a preferenciákon, a közölt személyes érdeklődésen alapszik.
    • ügyfélkapcsolat.
  • (Belső) elemzés céljából:
    • folyamatok, felhasználói élmény fejlesztése;
    • termékek és szolgáltatások fejlesztése;
    • piackutatás;
    • visszaélések megelőzése;
    • előzmények rögzítése, statisztikai célok.

3.) Egyes esetekben a Bakker.com – szolgáltatásainak szabályszerű teljesítése érdekében – további információkat kérhet Öntől. Ha ezek az információk nem hozzáférhetők vagy Ön nem adta meg őket, előfordulhat, hogy a Bakker.com nem tudja megfelelően teljesíteni a szolgáltatást, vagy nem tudja a megfelelő terméket szállítani.

Ha a személyes adatok kezeléséhez az Ön hozzájárulása szükséges, a Bakker.com kérni fogja ezt. Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását.

E-mail és hozzájárulás

A Bakker.com az Ön engedélyét kéri ahhoz, hogy az e-mail címére elküldje a Bakker.com hírlevelét. Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását, ha a promóciós e-mailben található „leiratkozás” linkre kattint.

Címzettek

Ugyanúgy, ahogy a Bakker.com kiküld különleges ajánlatokat, a Bakker.com-hoz is időről időre érkeznek olyan kérések más hirdetőktől, hogy a szóban forgó hirdetők tájékoztatást vagy különleges ajánlatot küldenének. Ezek lehetnek rendezvények, vásárok, otthoni vagy ház körüli termékek és/vagy szolgáltatások. Ha Ön nem szeretne ilyeneket kapni, letilthatja ezek küldését, ha küld egy e-mailt a adatvedelem.hu@bakker.com címre, vagy felhívja a 06 23 802 693 számot.

A Bakker.com különböző harmadik feleket is igénybe vesz arra a célra, hogy termékeket vagy szolgáltatásokat szállítsanak ki a nevében. Ilyen harmadik felek például a fuvarozók és a futárszolgálatok.

Adatkezelés az Európai Unióban és az Európai Unión kívül

A Bakker.com hollandiai irodája az Európai Unión belül kezel személyes adatokat.

Ezen adminisztratív tevékenységek egy részét a vállalat kiszervezte egy tunéziai céghez. Ez a cég biztonsági intézkedéseket vezetett be, ezenfelül a Bakker.com megkötötte a 2010/87. sz. szerződést ezzel a céggel, mely szerződést közzétették, és az Európai Unió hivatalosan is jóváhagyta (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en). A szerződés egy példánya megtekinthető a Bakker.com központi irodájában.

Mennyi ideig őrzi meg a Bakker.com az adatokat?

A Bakker.com csakis addig őrzi meg az adatokat, amíg szükség van rájuk, vagy amíg a jogszabályok ezt lehetővé teszik. Az egyes adatok megőrzési ideje az adatok jellegétől és az adatkezelés céljától függ. A jogszabály meghatározza, hogy a maximális megőrzési idő 7 év.

Amennyiben Ön a megrendelésekhez kapcsolódó személyes adatok és/vagy számlázási adatok törlése iránti kérelemmel fordul a Bakker.com-hoz, akkor a Bakker.com a személyes adatokat törlés helyett zárolhatja. Az adatok zárolása esetén a Bakker.com a törlési kérelem kézhezvételétől számított 8 napon belül köteles Önnel írásban felvenni a kapcsolatot és hozzájárulását kérni ahhoz, hogy adatait a jótállási és szavatossági igényei biztosítása céljából tovább kezelhesse. Amennyiben Ön a megkeresés megtörténtétől számított 8 napon belül írásban hozzájárul az adatok további kezeléséhez, úgy a Bakker.com jogosult az adatok jótállási, illetve szavatossági időre való kezelésére. Amennyiben Ön a megkeresés megtörténtétől számított 8 napon belül írásban nem járul hozzá az adatok további kezeléséhez, úgy a Bakker.com az adatokat haladéktalanul törli, mely esetben Ön jótállási, illetve szavatossági jogait kizárólag a vásárláshoz kapcsolódó eredeti okiratok bemutatásával tudja gyakorolni.

Közösségi média

A Bakker.com online működik, és szeretne kommunikálni a weboldal ügyfeleivel és látogatóival. A Bakker.com a közösségi médiában – például a Facebookon, a Pinteresten és blogokon – is jelen van. A Bakker.com örömmel közöl gyakorlati információkat és válaszol a vásárlók kérdéseire online. Ennek során előfordulhat, hogy a Bakker.com (személyes) adatokat rögzít, például amikor az ügyfélszolgálat egy kérdéssel vagy panasszal foglalkozik. Ezeket a jelen adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően kezeljük. A Bakker.com nem felel a közösségi média más felhasználói által kitett tartalmakért, valamint azért, hogy a szóban forgó felhasználók hogyan kezelik a személyes adatokat.

Sütik

A Bakker.com sütiket használ, amikor szolgáltatásait kínálja. A sütik kis méretű, olyan adatokat tartalmazó szövegfájlok, amelyeket vagy az Ön számítógépének merev lemeze, vagy más hardver vagy a böngésző munkamenet tárol. A Bakker.com olyan sütiket helyez el, amelyek a weboldal megfelelő működéséhez vagy a kért szolgáltatás teljesítéséhez szükségesek. Amikor marketingcélokra tervezett nyomkövető sütiket használunk, előzetesen kérjük ehhez a weboldal látogatójának hozzájárulását.

A sütik használatát letilthatja, ha nem fogadja el a sütiket és/vagy eltávolítja az összes, már elhelyezett sütit. Kérjük, használja böngészőjének „Súgó” funkcióját, hogy megtudja, hogyan teheti ezt meg. A Bakker.com nem tudja garantálni, hogy a weboldal vagy az elektronikus szolgáltatások sütik nélkül is megfelelően működnek majd. Lehetséges, hogy egyes elemek elvesznek, vagy egyes részek egyáltalán nem láthatók.

Az általunk használt sütik áttekintése::

Szükséges sütik

A szükséges sütinek pusztán technikai funkciója van, a weboldal szabályszerű működését biztosítja.

Kódok

Megőrzési idő

SecureSessionID-myYKCQEPPAEAAAFRzjhljiVn

Cookiediv – munkamenet

Munkamenet

Munkamenet

 

Analitikus sütik

Az analitikus sütiket mérésre használjuk. Ezekkel az (anonim) információkkal optimalizálni tudjuk weboldalunkat, hogy ügyfeleink optimálisan használhassák az oldalt.

  • Google Tag Manager

Kódok

Megőrzési idő

utm_src

utm_med

utm_term

1 hónap

_dc_gtm_UA-71285226-1

_dc_gtm_UA-71285226-16

Munkamenet

 

  • Google Analytics

A Google Analytics a Google Inc. által nyújtott internetes analitikai szolgáltatás. Ezeket a sütiket annak mérésére használjuk, hogy Ön hogyan használja weboldalunkat (pl. népszerű oldalak és témák), és hogy Ön melyik weboldalról érkezik. Ennek segítségével optimalizálhatjuk weboldalunkat ügyfeleink számára.

Kódok

Megőrzési idő

__utma

2 év

__utmb

Munkamenet

__utmc

6 hónap

__utmz

20 év

_gat_UA-71285226-16

Munkamenet

_gat_UA-71285226-1

Munkamenet

_ga

4 év

_gid

1 nap

 

  • AB Tasty

Kódok

Megőrzési idő

ABTastySession

1 nap

ABTasty

1 év és 1 hónap

 

  • Földrajzi hely megállapítása

A földrajzi hely megállapítását arra használjuk, hogy a rendszer megjegyezze az Ön által kiválasztott országot. Így Önnek, nem kell újra országot választania, amikor újra felkeresi az oldalunkat.

 

Kódok

Megőrzési idő

BakkerCountrySelection

1 hónap

CountryGoButton

1 hónap


Nyomkövető sütik

A nyomkövető/hirdetési sütiket, a „konverziós pixeleket”, kampányaink sikerarányának mérésére használjuk. Rögzítik az Ön böngészési viselkedését azzal a céllal, hogy az Ön által felkeresett oldalak alapján leírható legyen. Ezek a sütik nem követhetők vissza a vásárló adataiig, inkább kampányaink mérésére használjuk őket.

  • Bing Ads

Kódok

Megőrzési idő

_uetsid

30 perc

MR

6 hónap

MUID

1 év

MUIDB

2 év

 

  • Double Click Floodlight

Kódok

Megőrzési idő

id, test_cookie, _drt_, p, IDE, DSID

2 év

 

 

 

  • Facebook kapcsolat

A Facebook-sütiket arra használjuk, hogy lássuk, Ön mely termékeket nézi. Így mutatnak Önnek releváns termékeket (hirdetéseket), amikor a Facebookra látogat.

Kódok

Megőrzési idő

Act, c_user, csm, fr, lu, s, presence, p, xs

 12 hónap


Milyen jogok illetik meg Önt?

Ön hozzáférhet a saját személyes adataihoz. Ha az adatok tévesek, kérheti azok kijavítását. Ezenkívül továbbíthatja is az adatokat. Ez azt jelenti, hogy a Bakker.com által hozzájárulás vagy szerződés alapján kezelt adatokat Ön egy másik félnek továbbíthatja. Szeretné eltávolítani adatait a Bakker.com-ról? Ez attól a pillanattól kezdődően lehetséges, amikor Önnek már semmilyen (pénzügyi) kötelezettsége nincs a Bakker.com-mal szemben. A Bakker.com-mal felveheti a kapcsolatot a 06 23 802 693 telefonszámon, vagy e-mailben a adatvedelem.hu@bakker.com címen.

Az Ön írásbeli kérelmére a Bakker.com tájékoztatást ad az Ön Bakker.com által kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az Ön személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

 

A Bakker.com köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.

A tájékoztatás megtagadása esetén a Bakker.com köteles írásban közölni Önnel, hogy a felvilágosítás megtagadására milyen jogi alapon sor.

A Bakker.com köteles nyilvántartást vezetni az előforduló adatvédelmi incidensekről. E nyilvántartásnak tartalmaznia kell az incidenssel érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket. Az érintett kérésére a Bakker.com köteles a nyilvántartás alapján az érintett részére az erre irányuló igény kézhezvételétől számított 25 napon belül tájékoztatást adni.

Amennyiben Ön telefonos ügyfélszolgáltunkat hívja, hívása rögzítésre kerül. A beszélgetés rögzítése – törvény felhatalmazása hiányában – csak az Ön hozzájárulásával történhet. A Bakker a beszélgetés előtt tájékoztatja Önt arról, hogy a beszélgetés hanganyagát rögzítjük. Ezen tájékoztatás alapján Ön eldöntheti: hozzájárul-e ahhoz, hogy az ügyfélszolgálattal folytatott beszélgetését rögzítsük vagy e-mail-ben, esetleg postai úton kíván ügyfélszolgálatunkkal kapcsolatba lépni. Nem jogszabályi előíráson alapuló telefonbeszélgetés rögzítése esetén az adatkezelés jogalapja az érintett személy tájékozott hozzájárulása. A beszélgetés megkezdése előtt tájékoztatást kell adni arról, hogy az adatkezelés önkéntes vagy jogszabályon alapuló. A tájékoztatásnak ezen felül tartalmaznia kell azt is, hogy mi a célja az adatkezelésnek, mi a jogalapja, ki az adatkezelő, az adatfeldolgozó, mennyi ideig tárolják a felvételeket, kik kaphatják meg azokat, továbbá a tájékoztatásnak ki kell térnie az érintettek jogaira (törlés, zárolás, tájékoztatás, tiltakozás, helyesbítés) és jogorvoslati lehetőségeire (bírósághoz, adatvédelmi hatósághoz fordulás joga).

Módosítások

A Bakker.com fenntartja a jogot az adatvédelmi nyilatkozat módosítására. Ajánljuk, hogy rendszeresen nézze meg ezt az oldalt, és ellenőrizze, nincsenek-e változások. Ha a Bakker.com jelentősen módosítja a személyes adatok kezelésének módját, weboldalain és hírlevelein keresztül tudatja ezt a nagyközönséggel.

Bátran forduljon hozzánk!

Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van ezzel az adatvédelmi nyilatkozattal kapcsolatban, vagy panasza van azzal kapcsolatban, ahogyan a Bakker.com a személyes adatokat kezeli, bátran forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeken. Panaszt a www.autoriteitpersoonsgegevens.nl weboldalon keresztül is benyújthat.

Kapcsolattartási adatok
Bakker International BV
Meer en Duin 1
2163 HA Lisse, Hollandia

Telefon: 06 23 802 693
E-mail: adatvedelem.hu@bakker.com

Lisse, 28-05-2018

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés