Kiváló minőségű virághagymák: Mire kell ügyelni?

Ismét ideje virághagymákat ültetni. A virághagymák egészen különleges hatást teremthetnek a kertben, az erkélyen vagy a teraszon. Tudta, hogy a virághagymák minősége nagyon eltérő lehet? Elmondjuk, mire kell ügyelnie ahhoz, hogy örömét lelhesse a kihajtó virágokban.

A hagyma/gumó mérete

A hagyma vagy gumó mérete sokat elárul a belőle kihajtó virágról. A nagyobb virághagyma nagyobb virágot hoz. Néhány virágfajtánál ez egyben azt is jelenti, hogy a nagyobb hagyma/gumó több virágot terem. A nagy gladióluszgumó szárán általában több virág található, mint a kis gumóén. A nagyobb hagymák/gumók további előnye, hogy gyakran erősebb virágokat hoznak. Az ilyen virágok tovább maradnak szépek. A túl kicsi hagymák kevésbé jól, vagy egyáltalán nem virágoznak.

Ezért a Bakker.com oldalon csak a legnagyobb virághagymákat értékesítjük. Az ábrán látható a hagymák különböző mérete és a virágok minősége.

 

Minőségtanúsító jelzés

Ezenkívül a Bakker.com minőségtanúsító jelzést is használ. A virághagymák minősége csak úgy garantálható megbízhatóan, ha a virághagymákat külső fél vizsgálja meg. A legfontosabb az, hogy a hagymák egészségesek legyenek. A virághagymák vizsgálatát végző BKD és a kertészeti termékek hollandiai általános ellenőrző szerve, a NAK a növénynemesítőnél vizsgálja a hagymák vírusmentességét és fajspecifikus tulajdonságait. A besorolás érdekében számos vizsgálatot végeznek. Ezek során szigorú irányelveket tartanak be. A vizsgálatokat kötelező elvégezni ahhoz, hogy a növénynemesítő piacra vihesse a virághagymákat. Ebből tudhatják a vásárlók, hogy a regisztrált vállalkozások által forgalmazott virághagymák mindig megfelelnek egy adott minőségnek. A Bakker.com azonban nem éri be az ellenőrző szerv kötelező vizsgálataival. A Bakker.com a Holland Selection minőségi védjegy alapítvány tagja. Virághagymáink kielégítik a Holland Selection szigorú minőségi követelményeit, így a legjobb holland virághagymák közé tartoznak. Ezáltal garantálni tudjuk hagymáink kiváló minőségét és biztos virágzását. A Bakker.com ráadásképpen 100%-os növekedési és virágzási garanciát nyújt.

Szívesen megismerné a virághagymáinkat? Tekintse át virághagyma-választékunkat.

 

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés