A legjobb szobanövények

A legjobb szobanövények

A szobanövények tökéletes zöld kiegészítői otthonának. Csodálatos illatuk van, gyönyörű színekben pompáznak, és néhányuk még a levegőt is tisztítja. Ráadásul bármelyik helyiségbe teheti őket, a nappalitól a pincéig. Nincs olyan hely otthonunkban, amelynek ne tenne jót egy kis zöld szín. Már egy egyszerű kis növény az ablakpárkányon is csodákra képes. A következő szobanövényeket tartjuk a legjobbaknak, áruktól és a gondozásukhoz szükséges szakértelemtől függetlenül.

1. Trópusi kenciapálma

A neve mindent elárul. A kenciapálma egy elbűvölő trópusi növény, amely nagyszerűen mutat a nappaliban. A kevés gondozást igénylő növény kis fény és alacsony páratartalom mellett is remekül érzi magát, akár hidegebb helyeken is. A kenciapálma ezen kívül nagyszerű választás beltérre is: a fény gyönyörűen világítja meg díszes leveleit. Tudta, hogy a kenciapálma ráadásul megtisztítja otthonának levegőjét is?

2. Monstera 'Monkey Leaf'

A Monstera 'Monkey Leaf' lyukas leveleinek köszönhetően rendkívül mutatós, népszerű szobanövény. Bármelyik helyiséget feldobja. Ráadásul ez a növény a levegőt is tisztítja. A növény magas páratartalmat igényel. Ízléses és környezettudatos: igazi hipszter a szobanövények között!

3. Vitorlavirág (Spathiphyllum)

Virágzó növényt keres? A Spathiphyllum tökéletes választás kanálszerű virágaival. A vitorlavirágnak fantasztikus, fehér virágai vannak, melyeknek illata is csodás. A Spathiphyllum a Monstera-hoz hasonlóan levegőtisztító növény.

Ez a szívós növény, amely remekül igazodik a zord körülményekhez, az Egyesült Államok déli részéről és Mexikóból származik. Érdes, sávos szára és világoszöld levelei lenyűgöző, nyugati hatású külsőt kölcsönöznek a növénynek. Sivatagi növény, amely jól tűri a hőt és a száraz körülményeket is.

5. Pénzlevelű pilea

A pénzlevelű pileának (Pilea peperomoides) szokatlan, palacsinta alakú levelei vannak. A 10–40 cm magas növény tökéletes választás asztalára, íróasztalára. Hát nem nagyszerű módja annak, hogy feldobja az irodát? A pilea ráadásul hihetetlenül egyszerűen gondozható.

6. ‘Red Secret’ alokázia

Szeretné a zöldön kívül más színekkel is feldobni otthonát? A ’Red Secret’ alokázia lehet a tökéletes megoldás. Az elefántfülnek is nevezett növénynek óriási lila és narancssárga levelei vannak. Az alokázia gondozása gyerekjáték: tudatja Önnel, amikor szomjas. Amikor a növény levelei kezdenek lecsüngeni, csak meg kell öntöznie. Ilyen egyszerű!

7. Buzogányvirág 'Camilla' (Dieffenbachia)

A dieffenbachia bármelyik nappaliban, hálószobában vagy előszobában vonzza a tekinteteket. A világoszöld levelek széle sötét, így bárhova helyezi a növényt, feltűnő jelenség lesz. A ’Camille’ dieffenbachia a reggeli és esti órákban kedveli a fényt, az erőteljes déli napsütést azonban nem bírja.

8. Fikusz ‘Daniëlle’ (Ficus benjamina)

A Ficus benjamina bármely zöld helyiség ékes dísze lesz. A lenyűgöző növénynek számos szára van, amelyek összefonódnak egymás körül, miközben buja lombkoronát alkotnak – tulajdonképpen miniatűr fa egy kaspóban.

9. Calathea Misto

A Calathea Misto kissé hasonlít a dieffenbachiához: a levelek széle szintén sötétzöld, közepük világoszöld színű. A Calathea azonban összességében lágyabb megjelenésű növény. A Calathea a Monstera-hoz és az alokáziához hasonlóan levegőtisztító hatású. Érdekes tulajdonsága, hogy éjszaka „aludni tér” – levelei ehhez függőleges alakot vesznek fel.

10. ‘Pink Cascade’ Phalaenopsis

 

Kedveli a rózsaszínt? Ne is keresgéljen tovább! A lepkeorchidea hihetetlenül sokszínű – elhelyezheti az asztalon, a hálószobában vagy a konyhában is, a lényeg, hogy elegendő fényt kapjon. Ez az orchidea nagyon könnyen gondozható: csak akkor kell megöntöznie, ha a földje érintésre száraz. Az orchidea ezen kívül hosszú életű, és évente 2-3 alkalommal virágzik.

11. Ananásznövény

A növény „zöld” megoldást jelent a légzési problémákkal küszködők számára. Az ananásznövényben lévő illatos anyagok pozitív hatást fejtenek ki. A növény csak egyszer virágzik, egy háromtól hat hónapig terjedő időszakban.

12. Dracaena Marginata

Inkább egy masszív kinézetű szobanövényt szeretne? A Dracaena Marginata lesz a jó választás! A sárkányfa vad, pengeszerű levelei mindenhol vonzzák a tekintetet, és az afrikai trópusok hangulatát idézik meg a szobában.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés