5 csúcstipp a zöld karácsonyért

5 csúcstipp a zöld karácsonyért

Szeretjük a karácsonyt - a fényeket, a dekorációt, azt a meleg, ünnepi hangulatot, és mindent, ami vele jár. Ebből következően nyilvánvaló, hogy már alig várjuk az ünnepet! Összeírtuk ezért az öt legfontosabb tippünket, amelyek segítenek a barátságos és pihentető, zöld karácsony megvalósításában.

1. #neaggódjon

neaggódjon

Elutazik karácsonykor és keres valakit, aki gondoskodik a növényeiről? Ezzel a speciális vízadagolóval véget is érhet a keresés. Csak töltse fel az adagolót vízzel és szúrja bele egy cserépbe. Minden szomjas szobanövénynek jó szolgálatot tesz, így Ön nyugodtan elutazhat akár több napra is.

2. #zoldkaracsonyiajandek

zoldkaracsonyiajandek

Ha valóban meg szeretne lepni valakit, miért nem adna neki karácsonyra egy szép növényt ajándékba? Egy mutatós növény divatos és egyben praktikus választás, tehát éppen a tökéletes karácsonyi ajándék. A növények nyugalmat árasztanak, extra életet és otthonosságot visznek egy helyiségbe, sok közülük pedig még a levegő tisztításában is segít. Adjon idén karácsonykor olyan ajándékot, amelyre a partnere, a barátja, a rokona, a szomszédja vagy talán éppen egy kollégája biztosan még sokáig emlékezni fog.

3. #fenntarthatokaracsonyfa

fenntarthatokaracsonyfa

Élő karácsonyfát szeretne, de Ön szerint szégyen a fákat eldobni karácsony után? Miért nem választ magának kisméretű, élő karácsonyfát ültetőedényben? Helyezze el a szobában és díszítse fel amennyire szeretné, pl. egy égősorral és a kedvenc dekorációival, hogy otthonos légkört teremtsen. Karácsony után pedig egyszerűen vigye ki a fát a szabadba, így a következő évben újból felhasználhatja. Ne felejtse el év közben locsolni a karácsonyfáját!

4. #karacsonyaszabadban

karacsonyaszabadban

Vigyen karácsonyi hangulatot a külső környezetébe is. Nem számít, mennyi vagy milyen kevés hely áll a rendelkezésére a szabadban, hiszen mindig jut hely néhány szép karácsonyi dekorációnak. Például feldíszítheti a bejárati ajtót egy szép karácsonyi koszorúval, vagy megvilágíthatja a sövényeket, cserjéket és egyéb növényeket karácsonyi égősorokkal! Még akár néhány karácsonyi csecsebecsét is felakaszthat a növényeire. Ültessen tipikus karácsonyi növényeket cserepekbe vagy a kertbe a zöld karácsony különleges érzéséért. Olvassa el itt, hogyan készítheti el a saját adventi koszorúját.

5. #karacsonyinovenyek

karacsonyinovenyek

Már említettük a tipikusan karácsonyi növényeket, de melyek is ezek valójában? Vannak karácsonyi növényeink beltéri és kültéri tartásra egyaránt! Hogy tetszene pl. egy piros, egy fehér vagy egy rózsaszín amarillisz? A különböző színeket akár keverheti is! Vannak olyan amarilliszhagymáink, amelyek viaszréteggel vannak bevonva, vagy amelyek imádnivaló, kötött ruhácskát viselnek, melyek az amarilliszt mutatósan és melegen tartják egész télen át.

Létezik olyan növény, amely karácsonykor a szabadban virágzik? Van bizony, hiszen a Helleborus, más néven karácsonyi rózsa, éppen a hidegebb hónapokban virágzik. Kombinálja a gyönyörű, piros bogyókkal díszítő fajdbogyóval az igazán meghitt, zöld karácsonyért.

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés