2020/2021-es kerti trendek


Kíváncsi a 2020/2021-es kerti trendekre? Összegyűjtöttük az összes nagyszerű, kihagyhatatlan ajánlatot a kertre, az erkélyre és a teraszra, hogy az idén új köntösbe öltöztethesse a kertjét, az erkélyét vagy a teraszát. Eláruljuk, mi a Bakker.com 3 legkeresettebb kerti trendje 2020/2021-ben, hogy ötleteket meríthessen, és máris megkezdhesse kikapcsolódási helyének a kialakítását.

1.   Green Balance

A Green Balance kerti trend lényege a teljes kikapcsolódás a kertben. A téma spiritualitást, rendezettséget és nyugalmat áraszt. A trend meghatározó elemei a visszafogott színű és formájú növények és kiegészítők, a nyitott növényültetés és a külvilágtól magas kerítéssel védett kert. A színskálán főként pasztell árnyalatok, világos rózsaszín, valamint világosabb és sötétebb zöld árnyalatok találhatók. Összegyűjtöttünk egy sor növényt, amelyek tökéletesen illenek a ‘Green Balance’ kertbe:


A trend nélkülözhetetlen része a juhar. A juhar, avagy japán juhar finom piros és zöld színeivel japán zen-hangulatot kölcsönöz a kertnek. Télálló, így gond nélkül átvészeli a telet. Minden nyáron virágba borul, és szép színű levelekkel gyönyörködtet.


A gyógynövények tökéletesen illenek a spirituális témához. Az Eucalyptus gunnii fa ideálisan alkalmas arra, hogy magassági hatást keltsen a kertben. Az eredetileg Ausztráliából származó fa jellemzője a levelekből áradó, csodálatos illat. Kellemes mellékhatása, hogy elűzi a szúnyogokat.


A bambusz erőt és nyugalmat áraszt. A növény sövényként óvhatja a kertet a külvilág nyüzsgésétől. A Fargesia például ideális sövénynek a zen-kertbe.


A kerti kiegészítők és dekorációk is főként visszafogott formájúak és színűek. Ilyenek elsősorban a természetes árnyalatú és kerek formájú cserepek és más tárgyak. Egyik ajánlatunk például a Capi Clay Nature tál.
Ezenfelül újra nagyon divatosak a növények felakasztására vagy megtámasztására használható Frame keretek, és a növényeket a magasba segítő egyéb kiegészítők. Ezek főként kúszó- és futónövényekhez használhatók.

2.   Nature Connects

A második kerti trendünk a Nature Connects. Ez a trend nemcsak a természettel való kapcsolatunkról, hanem az egymás közötti kapcsolatainkról is szól. Mindenféle kultúra jegyei visszatükröződnek benne. A színek főként trópusiak, földszínekkel, például barnával keverve. A világ különböző tájairól származó növényekkel sűrűn beültetett kert nagyon mutatós. Ehhez a témához a következő növényeket szedtük csokorba:


A Tricyrtis hirta, más néven púpliliom színes pettyeivel trópusi megjelenésű. Lila, rózsaszín és fehér színben kapható. A Tricyrtis hirta virágai a kert fő látványosságai lesznek, és csodálatos illatfelhőbe borítják a kertet.


A (fekete) kígyószakáll is tökéletesen illik ehhez a témához. A növény levelei fekete színűek. Ez nagy kontrasztot teremt az imént említett virágok színével.


A dáliák ezzel szemben a kertbe visznek szép színeket. A púpliliom csillag alakú levelei és a hagyma alakú pompon dáliák formájának változatossága megnyerő hatást kölcsönöz a kertnek.


A trendekhez mindenekelőtt a többféle anyagot ötvöző cserepek és kiegészítők illenek. Erre a terméskő is kiválóan alkalmas. Példák a kertbe illő kültéri cserepekre:

Artstone Claire agyagszínű virágcserép

Rattan kosár


3.   Green Fun

Az új fejlesztések és innovációk a beltérre és a zöld területre egyaránt kihatnak. A lehetőségek egyre változatosabbak. Gondoljon például olyan színekre, formákra, vagy kombinációkra, amelyeket korábban adott esetben mindenképpen használt volna, most pedig divatba jöttek. A hozzájuk illő kerti téma a ‘Green Fun’. A trendet az új zöld kerti innovációk, bolondos kinézetű növények és rikító színek jellemzik. Ilyen növények például a következők:

A ‘Knowlians Black’ szulák minden tekintetben illik a világűr témába. Virágai a fekete szirmokkal és a rózsaszín maggal kissé egy sugárhajtóműre emlékeztetnek. Mintha bármelyik pillanatban beindíthatna egy rakétát. Titokban pedig egy kicsit amiatt is, mert a szulák kúszónövény.


Ebbe a kerti trendbe illenek a mértani formák is. Így hamar eljutunk a pozsgásokhoz. A Sempervivum vagy kövirózsa kültérre kiválóan alkalmas pozsgás. Bírja a tűző napot, és télálló. A Sempervivum növények bolondos formái illenek a trend futurisztikus témájához.


Az ember a kertben általában nem számít művirágokra, azonban ehhez a trendhez tökéletesen passzolnak. Esetenként nehéz megkülönböztetni őket a valódiaktól, és most nagyon divatosak! Mit szólna például egy bukszus gömbhöz, amelyik pont úgy néz ki, mintha mindjárt elgurulna? Állítsa egy magas cserépbe, és hozza létre saját palotakertjét.


A duplavirágú 'Mystery Dream' liliom valóban hű a Green Fun témához. Szép világoszöldje és kis piros árnyalata rejtélyes jelenséggé teszi. A liliomok júniustól augusztusig virágoznak, és vágott virágként használhatók. Így jóval több zölddel díszítheti a nappaliját.


A téma harsány színei a kerti tartozékainkban is visszaköszönnek. Ezért a következő kiegészítőket is ajánljuk:

Az Artstone Claire kollekció kültéri cserepei számos fajtában és harsány színekben kaphatók. Tökéletesek a ‘Green Fun’ kertbe.

Az Elho Green Basics virágtartóban sugárzóan szépek a növények, és ezáltal a kert is. Ez a világoszöld cserép vidám hangulatot áraszt.Ennél a kerti trendnél nagyon fontos a kerti világítás. Szabályosan rivaldafénybe állítva egyenként kiemelheti a növényeket. Ez esténként szép színhatást teremthet a kertben. Tekintse meg átfogó kerti világítási választékunkat is.


Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés