Hozza létre saját otthoni wellnessközpontját

Hozza létre saját otthoni wellnessközpontját

Szobanövények | 31 December 2020

Nincs is jobb, mint időnként teljesen elengedni magunkat egy wellnessközpontban. Méregtelenítés a szaunában, majd egy stresszcsökkentő masszázs, amelyet egy frissítő mártózás követ a medencében. Mennyivel szebb lenne, ha ezeket a saját otthonában élvezhetné minden nap! Néhány jól ismert növény segítségével könnyedén átalakíthatja fürdőszobáját wellnessközponttá. Megmutatjuk, milyen egyszerű az egész.

Szauna

A szauna a wellnessközpontok egyik legfontosabb eleme. A gőz melege tökéletes kikapcsolódást tesz lehetővé. Az izzadás során teljes mértékben méregtelenítheti testét. Erre otthonában is sor kerülhet, és csupán egy zuhanyzóra és egy roppant különleges növényre, az eukaliptuszra van szüksége. Az eukaliptusz csodálatos illatáról és leveleiben lévő nedv gyógyhatásáról ismert. A levelek fantasztikus illata áthatja otthoni szaunáját. Vágjon le néhány ágat, és szorosan kösse össze ezeket. Rögzítse a kellően meleg vizet árasztó zuhanyfejre az ágköteget. A fürdőszobát lassan elárasztja a csodásan illatozó gőz. Az orra és a pórusai azonnal kinyílnak.

Arcmaszk

A partnere pihentető masszázsa nem lenne teljes egy fiatalító arcmaszk nélkül. Ezt elkészítheti saját kezűleg egy másik szuper növényből, az aloe verából. Egyszerűen vágjon le egy levelet a növényről, és nyomjon ki kb. 2 teli evőkanálnyi nedvet. Az aloe vera szépsége, hogy öngyógyító növény. A vágás helyén védőmembrán képződik. Keverje össze a levél nedvét joghurttal és néhány apróra vágott uborkával. Ez a maszk tökéletes érzékeny bőrre. A zen nagyszerű érzése át fogja járni az egész testét.

Merülőmedence

A forró szaunát követően ébredjen fel a merülőmedencével. Töltse fel a kádat habfürdővel, és öltsön a megtisztító vízbe egy csésze teát. Ezt a csésze teát természetesen a saját konyhakertjének hozzávalóival is elkészítheti. A gyógyteákat vagy inkább a gyümölcsteák kedveli? Számos gyógynövény alkalmas gyógyteák főzésére. Dönthet például mentás vagy kamillás tea mellett. Csodálatos teák készíthetők bizonyos növények leveleiből is. Mondjuk az erdei szamóca vagy az aloe vera leveleiből. Inkább gyümölcsteára gondolt? Akkor a citrusokat ajánljuk. A friss citromos tea mediterrán ünnepi érzést nyújt.

Az otthoni wellness gondolata zene füleinek? Vágjon bele! Rendkívül egyszerű az egész. Csak a megfelelő növényekre van szüksége. Ezek mind megtalálhatók széles választékunkban.

Friss cikkek

Szobanövények gondozása a téli hónapokban
A légtisztító növények előnyei

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés