Készüljön fel a tavaszra

Készüljön fel a tavaszra

Kerti növények | 11 Február 2021

Már Ön is nagyon várja a tavaszt? Nincs is jobb annál, mint amikor odakint kertészkedhet a napsütésben. Itt az alkalom, hogy felkészüljön a tavaszi időszakra; a Bakker.com mindent házhoz visz Önnek, mielőtt az első tavaszi napsugarak elűznék a telet. Azonban csak úgy döntheti el, mire lesz szüksége tavasszal, ha készít egy jó kerttervet. Olvasson tovább, és derítse ki, mi mindent kell hamarosan beszereznie a kertjéhez.

Metszés

A tavasz még csak közeleg, de a metszési szezon már itt is van. Sok gyümölcsfát és egyes sövényeket, például a bükksövényt, januárban vagy februárban meg kell metszeni. Amint a fagyok teljesen eltűntek, a metszési listájára felkerülhet a levendula és a hortenzia – amelyek az előző évi hajtásból virágoznak –, illetve a tűlevelűek is. Szerezze be most a tökéletes metszőollót, és könnyítse meg az életét.

Gyomlálás

A gyomlálás nem tartozik a legkellemesebb feladatok közé, azonban könnyebbé tehető. Ha szeretné, hogy a kertje tavasszal ismét üde és gyümölcsökkel teli legyen, gondoskodjon a gyomlálásról a kifejezetten könnyen használható, bio növényvédő szereinkkel. Egyszerűen keverje össze vízzel, és permetezze arra a területre, ahol szeretne megszabadulni a gyomoktól és az algáktól, így a kertje ismét régi pompájában tündökölhet!

A talajminőség javítása

Ha szeretne időben felkészülni a tavaszi ültetésre, jó ötlet lehet már most megadni a talajnak a szükséges tápanyagokat. Kezdje a föld fellazításával; forgassa át, majd keverjen bele virágföldet vagy trágyát, amelyben megtalálhatók a virághagymák, az évelők és az egyéb kerti növények számára fontos tápanyagok. Ez majd megadja a növényeknek a kezdőlökést tavasszal.

A gyep helyrehozása

A gyepet nagyon megviselhetik a hideg, téli hónapok. Ajánlott minél hamarabb helyrehozni a kikopott és kiszáradt részeket, ez pedig gyerekjáték a fűmag segítségével. Szórja szét a magokat, és finoman nyomkodja őket a földbe, így a gyep alig pár hét alatt újra gyönyörűen fog zöldellni. A gyep szellőztetésének céljából érdemes eltávolítani a nem kívánt mohát és gyomot. Végül, a feladat lezárásaként nyírja meg a füvet. A Bakker széles kínálatában mindent megtalál, amire szüksége lehet.

Friss cikkek

Varázsolja kiskertjét paradicsomi hellyé
7 tipp a mediterrán légkör megteremtéséhez
Fargesia bambusz

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés