Hogyan termesztik az organikus növényeket?

Hogyan termesztik az organikus növényeket?

Kerti növények | 15 Március 2021

A Bakker.com csapata mindig arra törekszik, hogy az emberek kedvére tegyen a növényekkel, és közelebb vigye őket a természethez, közben pedig igyekszik fenntarthatóbbá tenni a kertészkedést. Szeretne Ön is segíteni ebben? Nem kell mást tennie, mint hogy organikusan termesztett növényekre és virághagymákra, valamint organikus virágföldre vált. Ezeket a növényeket teljesen természetes módon termesztik, így semmilyen vegyszer nem kerül a földbe. Ha ilyen növényeket és virághagymákat ültet a kertbe, elősegíti, hogy a föld egészséges maradjon. Tudjon meg többet az ilyen növények és hagymák termesztésének folyamatáról, valamint a használatuk előnyeiről.

Termesztés természetesen

Az organikus növények vagy hagymák termesztése során kötelezően oda kell figyelni arra, hogy a teljes folyamat természetes legyen. Ez azt jelenti, hogy a folyamat egyetlen pontján sem szabad növényvédő vegyszereket vagy műtrágyát használni. A termesztésben részt vevő organizmusokat életben kell tartani. Az egész folyamat akkor kezdődik, amikor a növények még egészen kicsik. A Bakker organikus termelői ökológiai tanúsítvánnyal rendelkező magokat vagy a saját növényeik dugványait használják, ezért biztosak lehetnek benne, hogy már az előkészítés során sem alkalmaztak növényvédő szereket. A melegházakban töltött kezdeti növekedési időszak után a kis palántákat természetes környezetbe ültetik. A kemény munkát ezután a természet végzi el. Ezt követően ugyanis a talajszint fölött és alatt lévő organizmusok gondoskodnak a növényről. Az organikus virágföldben, amelybe a növényeket ültetik, hasznos baktériumok és gombák találhatók. Ezek a hasznos mikroorganizmusok értékes tápanyagokat juttatnak a növénybe, amiért cserébe cukrot kapnak. Ezek a baktériumok és gombák vonzzák az olyan élőlényeket, amelyek velük táplálkoznak. Ezáltal a növény körül egy teljes táplálkozási lánc alakul ki. Ennek az az előnye, hogy a rovarokat, amelyek a növényből táplálkoznak, megeszik például a levéltetvek, békák vagy más, kisebb állatok. Így nincs szükség semmilyen növényvédő szerre, hogy egészséges maradjon a növény. A növény persze továbbra is megkapja a vizet és természetes tápanyagokat a termelőtől, ha igényli. A hold állása segít annak megállapításában, mikor a legjobb tápoldatozni és locsolni. Ettől fogva tehát nem a termelő munkaórái határozzák meg, mikor van szüksége gondoskodásra a növénynek, hanem a természet. A növényeknek ezáltal rengeteg szeretetben és törődésben lesz részük. A folyamat végén pedig gyönyörű növényeket kapunk, amelyeket a kertjébe ültethet. Vessen egy pillantást organikusan termesztett kerti növényeink kínálatára.

Organikus kertészkedés: nem csak a természetnek jó, hanem Önnek is

Miért lehet előnyös Önnek, ha organikusan kezd kertészkedni, és ilyen módon termesztett növényeket ültet a kertjébe? Először is azért, mert ez jó a természetnek. A természetes termesztéssel kevesebb növényvédő vegyszer kerül a talajba, ezáltal pedig a kertjébe. Ennek a kert minden lakója örülni fog. A Bakker számos organikus virágzó évelője vonzza a méheket. A méhek egész évben gyűjtögetik a nektárt a virágokból, és egyben a növényeket is védik. Mindezzel tehát otthont teremt a biológiai sokféleségnek. Azonban nemcsak a természet húz hasznot ebből, hanem Ön is! Ezek a növények gyakran erősebbek, mint a hagyományos úton termesztett társaik. A természet gondoskodása miatt a növények saját immunrendszert alakítanak ki, és sokkal jobban ellenállnak a kártevőknek és a betegségeknek. Így végső soron Önnek kevesebb időt kell rájuk fordítania. Organikus virágfölddel kombinálva ezek a növények a talaj minőségén is javítani fognak. Mindezzel támogathatja a talaj tápanyagtartalmának serkentését, és megteheti az első lépést az organikus kert felé.

Végül fontos kiemelni, hogy organikus termés esetén minden növény némileg eltérő. Ahogy az embereknek, ezeknek a növényeknek is saját jellemvonásaik vannak. Ez megfigyelhető például az ágak formájában vagy a szárak hosszában. A tökéletlenség szépsége valódi személyiséget ad kertjének.

Európai tanúsítvány

Az Európai Unió szigorú irányelvekkel szabályozza az olyan termelők és beszállítók tevékenységét, akik organikusnak nevezik magukat. A termesztési folyamat során semmikor sem megengedett a növényvédő vegyszerek vagy műtrágya használata, valamint a genetikai módosítás is tiltott. Az Európai Unió minden országban kijelölt egy független testületet, amely évente több alkalommal is kiértékeli ezen irányelvek betartását. Amikor egy termelő vagy beszállító megfelel a követelményeknek, a vállalat megkapja az ökológiai tanúsítványt. Amikor organikus növényeket vásárol, fontos, hogy ellenőrizze, látható-e rajta az európai ökológiai logó. Ez egy levelet és fehér csillagokat ábrázoló zöld logó, amelyet a Bakker minden organikusan termesztett termékén megtalálhat.

Szeretné megtenni az első lépéseket a saját organikus kertje felé? Tekintse meg a Bakker organikusan termesztett növényeinek kínálatát

Friss cikkek

Hogyan készítsünk saját szárított virágcsokrot?
A tíz leggyorsabb növekedésű kerti növény
Ajándék saját kezűleg: mesés csokrok és virágkompozíciók anyák napjára

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés

Choose your country

 1. België België
 2. Belgique Belgique
 3. Ceska Republika Ceska Republika
 4. Deutschland Deutschland
 5. France France
 6. Italia Italia
 7. Magyarország Magyarország
 8. Nederland Nederland
 9. Österreich Österreich
 10. România România
 11. Schweiz Schweiz
 12. Suisse Suisse
 13. United Kingdom United Kingdom