Azonnal odáig lesz ezekért a futónövényekért.

Azonnal odáig lesz ezekért a futónövényekért.

Kerti növények | 25 Március 2021

A futónövények jóval változatosabbak, mint azt a legtöbben hiszik. A futónövények nem csupán színt adhatnak egy csupasz kerítéshez, falhoz vagy pergolához, hanem remek hangulatot is teremthetnek. Színpompás virágaik, bájos bogyóik és finom gyümölcseik garantáltan minden figyelmet magukra vonnak a kertjében, teraszán, erkélyén vagy tetőteraszán. Összeállítottunk Önnek egy listát hét legnagyszerűbb termékünkből.

1. Iszalag

Az iszalag minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb virágzó futónövény. Az iszalag leginkább azért olyan közkedvelt, mert nyár elején rengeteg virág nyílik rajta. A nagy és kis virágokat hozó, mindenféle alakban és színben pompázó iszalag összes fajtája egyedülálló a maga nemében. Például az 'Armandii' iszalag egész évben zöld marad, a 'Ninon' hatalmas, hófehér virágokat hoz, a 'Montana' pedig akár öt méteresre is megnőhet. Ez a növény egyetlen virágrajongó gyűjteményéből sem hiányozhat. Helyezzen egy iszalagot a külső falhoz, és csiribí-csiribá! A fal máris műalkotássá vált. Egy futtatásra alkalmas vázzal is segíthet a növénynek a kúszásban.

2. Golgotavirág

Szereti a trópusi növényeket és virágokat? Akkor a golgotavirág csak Önre vár. A kék, lila és fehér árnyalataival ez az egzotikus futónövény valódi utazásra viszi Önt. Csak ültesse a Passiflorát egy kerítéshez, és kész is a saját paradicsomi kertje. Ez a futónövény akár kettőtől négy méteres magasságig is megnőhet, és tökéletes választás, ha szeretné a kertjébe csalni a méheket és a pillangókat. Mi más kellhet még?

3. Lonc

A lonc igazán feldobja a kertet a narancssárga és rózsaszín virágaival. Ez a színkombináció valódi nyári hangulatot teremt a kertjében. És nem csak Önt fogja megörvendeztetni – a pillangók és a méhek is rajonganak majd a május és szeptember közt nyíló virágokért. Ősszel ezeket felváltják a káprázatos, sötétkék bogyók. Az a legjobb a loncban, hogy csak egészen fagyos időben veszíti el a leveleit, így a fal vagy a pergola szinte egész évben zöldellhet.

4. Lilaakác

A lilaakác igazi virágtengerré változik, amikor májusban és júniusban a szirmait bontogatja. Ez a futónövény egészen magasra nyúlik, és kék, illetve lila virágfürtöket hoz. Ezek a fürtök akár 25 centiméter hosszúra is megnőhetnek! A lilaakác kúszónövény: az ágak minden irányba szerteágaznak, hogy megkapaszkodjanak valamiben. Ha virágokkal teli, romantikus kertre vágyik, ez a növény kihagyhatatlan!

5. Szőlőfélék

A kúszógyümölcs igazán népszerű a kertben és az erkélyen is. Ezen a fantasztikus futónövényen nemcsak ízletes gyümölcsök teremnek, hanem vidám virágokat is hoz. Gyönyörködjön ezekben a kedves kis virágokban egész nyáron. Nyár végén elhervadnak, és megjelennek az ínycsiklandozóan édes szőlőfürtök. Ültesse a Vitis szőlőt egy fal mellé, így az mesésen színes lesz, ráadásul még gyümölcsöt is szedhet róla.

6. Futórózsa

Kit ne bűvölne el egy futórózsákkal benőtt, romantikus erkély? A Roza futórózsa cserépbe ültetve tökéletesen jól érzi magát az erkélyen. A növény néhány méter magasra nő, és azonnal elbűvölő hangulatot teremt az erkélyen. Gyönyörködjön a hatalmas, rózsaszín virágok látványában egész nyáron. És ebben még társai is lesznek – ez a növény a pillangók egyik kedvence.

7. Kúszó hortenzia

Ha szeret a hortenziákban gyönyörködni a kertben, vegye fontolóra a kúszó hortenzia ültetését. Ez a hortenzia bárhol növekedésnek indul, és a teljes külső falon fel tud kúszni. Nyáron ez a nagyszerű növény olyan hatást kelt, mintha hó lepte volna be. Ez az apró, fehér virágainak köszönhető. A Hydrangea anomala egyszerűen kezelhető növény, mivel az ágai könnyen futtathatók, és nincs szüksége sok gondozásra.

Elnyerte a tetszését valamelyik virágzó futónövényünk? Vagy inkább további futónövényeket szeretne felfedezni? Tekintse meg a legjobb minőségű futónövényeink választékát.

Friss cikkek

Minden a kertedhez
Szabadgyökerű: Mit jelent és hogyan kell elültetni?
Tegye teljessé saját tavi paradicsomát

Kosár

×

Product title

1 x 30 Ft

Részösszeg

Ellenőrzés

Choose your country

 1. België België
 2. Belgique Belgique
 3. Ceska Republika Ceska Republika
 4. Deutschland Deutschland
 5. France France
 6. Italia Italia
 7. Magyarország Magyarország
 8. Nederland Nederland
 9. Österreich Österreich
 10. România România
 11. Schweiz Schweiz
 12. Suisse Suisse
 13. United Kingdom United Kingdom